Wil jij voor één kind het verschil maken?

pipoMeters en peters van de Rabotwijk is een project van Speel-o-theek Pipo. In de meeste gezinnen die naar de spelotheek komen, wordt thuis geen Nederlands gesproken. Die ouders kunnen in de spelotheek hulp vragen voor hun kinderen. De meters en peters die Pipo met die gezinnen in contact brengt, zijn vrijwilligers die wekelijks bij hun petekind langsgaan om te helpen met huiswerk en andere schoolse taken en om Nederlands te oefenen. Dit schooljaar heeft Pipo al voor 97 kinderen een meter of peter gevonden.

We zoeken nog een paar mensen die bij een gezin dat uit Afganistan gevlucht is, willen langs gaan om op een speelse manier Nederlands te oefenen met één van de vier kinderen. De oudste zoon van 12 en dochter van 10 jaar spreken naast hun moedertaal het Pasjtoe ook Frans.

Wil jij voor dit kind het verschil maken, laat het zo snel mogelijk weten. We zullen met je meegaan op kennismakingsbezoek en je kan gebruik maken van de boekjes en het speelleermateriaal van Speel-o-theek Pipo. Neem contact op via mail pipo@vzwjong.be of stuur een bericht naar 0494 59 72 67.

Martine Van Limbergen

Reacties zijn gesloten.