Boomspiegels

188977_10151341190707219_1477188720_n

Vorig weekend werden 2 extra boomspiegels gebouwd in de Victor Frisstraat. De werkzaamheden zijn nog niet ten einde, ondertussen hebben er nog een aantal meters/peters nog geen boomspiegelconstructie om zich over te ontfermen.
Bovendien wachten enkele plantjes ongeduldig om met hun wortels in de aarde te zitten.

Een boomspiegel is het stuk grond rondom de stam van een boom, dat van boven toegankelijk is voor lucht en water. In ideale omstandigheden is de boomspiegel minstens zo groot als de kruin van de boom. In de stad is de boomspiegel soms aanzienlijk kleiner.

Boomspiegels worden vaak gebruikt voor sluikstort. Leden van het netheidscharter proberen daar iets tegen te ondernemen. Rondom de boomspiegel plaatsen ze een houten kader, dat ze opvullen met aarde. Het geheel wordt opgevuld met plantjes. Het kiezen van de plantjes moet zorgvuldig gebeuren. In de zomer is er onder de boom weinig licht en de wortels van de boom zuigen veel water op. Opdat de plantjes goed groeien hebben ze wat extra aandacht nodig. Daarom is gekozen voor het peter- en meterschap. Elk lid van het netheidscharter dat zich geroepen voelt, verzorgt zijn of haar eigen boomspiegel. De eerste boomspiegels vallen te bewonderen in de Citroenstraat en de Victor Frisstraat.

Reacties zijn gesloten.