Het 1ste schooljaar van brede school Rabot/Blaisantvest…

boksenHallo!

Om met de deur in huis te vallen:

Op 3 juni gaan we van start met een open bokstraining in Minus One (Opgeëistenlaan 455)! Iedereen tussen 10j en 25j kan GRATIS komen trainen onder deskundige begeleiding van Jürgen Haeck, ex- bokskampioen. Elke woensdag in juni tussen 16h en 18h. We werken met twee leeftijdsgroepen (10j- 16j en 17j- 25j). Het is de bedoeling om te evolueren naar een rasechte boksclub in het Rabot! Daarvoor hebben we tips, ideeën nodig over welke boksclub jullie willen in de wijk. Dus kom in juni naar onze try- outs en laat weten wat je denkt/wil!

Het 1ste schooljaar van Brede School in het Rabot/Blaisantvest is al ver gevorderd…en de kinderen hebben niet stil gezeten!

  • De bokslessen die worden gegeven door ex- bokskampioen Jürgen Haeck lopen zowel in het Kompas als voor de kinderen van Mandala en vzw Jong nog tot eind juni!

Er namen al heel wat kinderen deel aan de lessen, tijdens het buurtfeest op 21 juni zal er een moment zijn waarop de kinderen een kleine demo geven van hun nieuwe boksmoves..

Hou dus zeker het programma van het buurtfeest is de gaten!

  • Tijdens de middagpauze leerden de kinderen van Kompas hoe je meespeelt, zingt, danst in een musical… Marieke Bresseleers– een jonge professionele zangeres- werkte met hen doorheen het schooljaar aan een heus musical- stuk. Zij zullen dit laten zien tijdens hun schoolfeest in juni.
  • De enthousiaste meisjes en jongens van Sportaround besloten dit jaar samen te werken met Brede School. Daardoor konden de kinderen van Mandala wekelijks na school lessen multimove volgen. Sportaround is niet zomaar een sportvereniging, ze hebben heel wat plannen en dromen en werken er hard aan om deze te realiseren. Niet alleen bij ons, maar ook in Ethiopië..

De organisatie zoekt steeds naar enthousiaste lesgevers! Check zeker eens hun website.

  • Onze superheld Vita Mike en de studenten van hogeschool Odisee maakten ook dit schooljaar eetcafé Toreke, Mandala en Kompas onveilig maar gezond! De kinderen leerden gezond koken, brooddozen vullen met groentjes, dieren maken uit fruit enz….

Meer info en foto’s kan je vinden op de facebook pagina van Vita Mike.

  • In de Paasvakantie organiseerden we een bescheiden pop- up vakantiewerking. En we hadden geluk; het was prachtig weer! Op de Site ging er een boksdemo en open les door. Aan de speeltuin achter de woontorens leerden de kinderen breakdance moves. Ze namen zelfs deel aan een echte ‘battle’! De jonge winnares won een T-shirt van ‘Together we stand’, een jonge Gentse hiphop organisatie die de battle organiseerde. Foto’s vind je op onze facebook pagina!

ALGEMEEN IN DE GATEN HOUDEN:

  • Met het project “Blijf er niet mee zitten!” wil stad Gent in de verschillende wijken geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en de veerkracht van Gentenaars vergroten door middel van een GRATIS aanbod aan sessies rond veel voorkomende thema’s zoals veerkracht, stress, burn-out, depressieve gevoelens, verlies/rouw, identiteit/heimwee, angst en slaapproblemen. Meer info en aanvragen sessies via de website van Gent gezond.
  • Eetcafé Toreke nodigt iedereen uit op zondag 7 juni om te proeven, te kijken en te luisteren naar wat Iran allemaal te bieden heeft! Het is het eerste event in kader van het Gentse project ‘creeër je wijk”. Meer info en programma op de facebook pagina.

Brede School Rabot/Blaisantvest is een samenwerkingsverband van organisaties en scholen binnen de wijk.

Meer info en foto’s kan je vinden op onze facebook pagina en via de website van de stad Gent.

Hartelijke groet en geniet van de zon!

Liesbet.

‼ Opgelet, mijn email adres is gewijzigd naar Liesbet.vaneeckhaut@stad.gent

Liesbet Van Eeckhaut

coördinator Brede School Rabot- Blaisantvest

09/235 09 58

0475/453 506

liesbet.vaneeckhaut@stad.gent

 

 

Reacties zijn gesloten.