Brede Schoolinfo: boksen, Torekes, Sinterklaas, …

boksenHallo,
Er beweegt al een en ander binnen de recent opgestarte Brede Schoolwerking Rabot Blaisantvest (sinds 1/9)! Dit bericht is bedoeld om u te informeren rond Brede School Rabot- Blaisantvest en om wat algemene zaken binnen Gent naar jongeren en kinderen toe in de spotlights te zetten.

  • Vorige week woensdag ging onze eerste open boksles door in de polyvalente zaal van de school Mandala (boven het Toreke)! Er waren 20 enthousiaste kinderen ingeschreven en ze waren er allemaal.De bedoeling is om ze eens te laten proeven van de bokssport, de lessen zijn dan ook gratis. Meer info en sfeerfoto’s vind je op onze facebookpagina! Kleine bewoners- tss 8j en 12j- van het Rabot- Blaisantvest kunnen nog altijd inschrijven via Liesa (Mandala: Liesa.Vandenhende@gent.be) of Carla (vzw Jong: Carla.Raes@vzwjong.be) voor de open lessen van 26/11 en 10/12 (13h30- 14h30, turnzaal Mandala).
  • Vanaf januari organiseren we verschillende reeksen bokslessen voor diverse leeftijdsgroepen. Dit zullen wellicht reeksen van 5 lessen zijn op woensdagnamiddag, aan 1€ per les.
  • Ook op de school Kompas in de Ijskelderstraat leren kinderen wat de bokssport zoal inhoudt. De bokslessen over de middag lopen heel vlot; wekelijks gaan er twee groepen door voor verschillende leeftijden. Deze lessen staan wel enkel open voor de kinderen die daar schoollopen.

  • Op 28/11 komen we samen met een enthousiaste groep om een wijkspel/tornooi/… te organiseren met o.m. Torekes als inzet!
  • Brede school ondersteunt heel graag het- intussen traditionele- Sintfeest dat verschillende organisaties uit de wijk samen organiseren op woensdag 3/12! In bijlage kan je de poster vinden, zelf in te kleuren (of aan kinderen doorgeven..:) en vooral te delen! Het feest is helemaal gratis.
  • We lanceerden een warme oproep op facebook; als je zin hebt om een talent met ons te delen (of gewoon iets dat je graag doet..); alles is welkom; muziek, dans, knutselen, theater, ….laat dan iets weten via vaneeckhaut@gent.be of via onze fcbk- pagina. Het zou immers tof zijn om mensen uit de buurt te betrekken bij het uitbouwen van een breder vrije- tijdsaanbod voor kinderen uit de wijk.

In de gaten te houden algemeen:

  • Kennismakingsmarkt 18/11 voor kortgeschoolde jongeren- in de Ghelamco arena. Meer info vind je hier.
  • 1ste (Y)our Future Evenement op 22/11 voor hooggeschoolde jongeren (18j – 35j) die werk zoeken. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.
  • Ciné Kadee is een filmfestival voor kinderen tss 3j en 12j! Gaat door in de Centrale op 22/11 en 23/11- met de Uitpas betaal je maar enkele euro’s voor een spannende kinderfilm en een bezoek aan het Medialab.

Noot:  Indien u deze mail niet meer wenst te ontvangen, laat dit gewoon even weten op

 

Tot gauw!

Groet, Liesbet
liesbet.vaneeckhaut@gent.be

 

 

 

 

Liesbet Van Eeckhaut

coördinator Brede School Rabot- Blaisantvest

09/235 09 58

Reacties zijn gesloten.