Wijk van de Maand Rabot-Blaisantvest

WijkVanDeMaand_LOGO_rabot-blaisantvest‘Wijk van de Maand’ is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Hiermee wil de Stad een nog beter beeld krijgen van hoe u uw wijk vandaag ervaart en hoe we die samen nog beter kunnen maken.

Hieronder vindt u een overzicht van de ontmoetingen die we in petto hebben voor de wijk Rabot-Blaisantvest. Klik op de activiteit en u komt op de wijkblog terecht waar u alle nodige informatie kunt vinden.
Dus, laat van u horen, kom af en neem deel!

  • 4 juni: Buurt Bestuurt-overleg  Een overleg met de burgemeester, schepen Tine Heyse en de bevoegde diensten rond overlast in de wijk. 
  • 5 juni: Wonen op het menu  Een babbel met schepen Tom Balthazar rond het thema wonen, gevolgd voor de voorstelling van Simon Allemeersch over de Rabottorens (OPGELET: PLAATSEN BEPERKT – INSCHRIJVEN!).
  • 7 juni: De Religieuze Toer  Een bezoek aan 4 gebedshuizen in de wijk met plannen, samen met schepenen Annelies Storms, Martine De Regge en Christophe Peeters.
  • 13 juni: De Sociale Toer  Een wandeling langs 14 organisaties samen schepen Rudy Coddens en Resul Tapmaz.
  • 16 juni: De Mobiliteitstoer  Een fietstocht langs een aantal verkeersknelpunten in de wijk met schepen Filip Watteeuw.
  • 22 juni: De Stadslandbouwtoer  Een wandeling langs een aantal bewonersinitiatieven rond groen en stadslandbouw in de wijk samen met schepen Tine Heyse en Tom Balthazar.
  • 22 juni: De jeugd van tegenwoordig  De voorstelling van de “babbelbox” in het Eetcafé en allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren op de Site, samen met schepen Elke Decruynaere en Resul Tapmaz.

wvdmkaartjeNaast het programma vindt u op onze wijkblog ook een digitale ideeënkaart.Heeft u een idee waarmee u uw wijk nog mooier, veiliger of aangenamer wil maken? Klik dan op het kaartje hiernaast en deel het met uw buurt!

Heel graag tot op een van onze activiteiten!
Met vriendelijke groeten
Stefaan

Stefaan Vervaet
wijkregisseur Rabot-Blaisantvest en Macharius-Heirnis
Gebiedsgerichte Werking
Strategie en Coördinatie
AC Portus, Keizer Karelstraat 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 82 62
Fax: 09 266 82 59
stefaan.vervaet@gent.be
www.gent.be/rabot-blaisantvest
www.gent.be/macharius-heirnis
www.gent.be/gebiedsgerichtewerking
www.gent.be/wijkaanzet
www.facebook.be/wijkaanzet

Reacties zijn gesloten.