Tondeliernieuws

TondelierEDFTondelier krijgt het warm
Op 15 december 2015, ondertekenden Tondelier Development nv en EDF Luminus een contract waarmee alle 530 woningen van de toekomstige Tondelier-wijk worden aangesloten op het stadswarmtenet van EDF Luminus. De bewoners van Tondelier zullen hierdoor kunnen rekenen op stabiele, gebruiksvriendelijke en schone energie. Met een slimme meter houden ze hun verbruik onder controle. Dit is één van de vele duurzame facetten van wonen in Tondelier.

Tondelier KUSEen kus van de jury
De campagne ‘Verdien jij een huis met 20% korting?’, ontwikkeld door een team van Stad Gent en communicatiebureau What’s in a Name, werd één van de winnaars in de KUS-wedstrijd voor administratieve vereenvoudiging van Stad Gent.

Met de woorden van de KUS-jury, die beoordeelt of een initiatief Klantgericht, Uniek en Simpel is: ‘Leuk. Zeer slim. Heel communicatief. Goed aangebracht, zeer toegankelijk naar de burger. Perspectief van de gebruiker is duidelijk het uitgangspunt. Een tool die je zou moeten aangrijpen om te hergebruiken. Jammer is dat we het effect nog niet kennen, verkopen de huizen nu echt beter? Maatschappelijk is het zeer slim.’

De campagne over de budgettest heeft twee doelen: op korte termijn 17 budgetappartementen in Krono en Nieuwe Molens verkopen, op middellange termijn het product budgetwoning veel ruimer bekend maken. Ook het stadsontwikkelingsbedrijf Sogent verkoopt trouwens budgetwoningen.

TondelierKrono1, 2, 3, start: Krono te koop!
Naast Nieuwe Molens Gent aan de Gasmeterlaan, waar de aannemer nu volop sloopt om daarna te bouwen en te renoveren, komt het gebouw Krono. Krono combineert een buurtsporthal met 36 appartementen. Onder Nieuwe Molens en Krono komt een grote parkeergarage. De inschrijfperiode voor de 16 budgetappartementen (2 of 3 slaapkamers) in Krono is begonnen op 1 december 2015 en loopt tot 22 februari 2016. Een budgetappartement is een appartement met gemiddeld 20% korting op de marktprijs; de kopers moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen.

De verkoop van de overige 20 Krono-appartementen, die te koop zijn tegen marktprijzen, is ondertussen ook bezig.

(Zeg het voort: in Nieuwe Molens Gent is nog 1 budgetappartement met 1 slaapkamer te koop.)

TONDELIER GAHOUDERTe gast in de gasklok
Naar aanleiding van het internationaal congres over gasfabrieken op 10 november 2015 (zie nieuwsbrief 15) konden ook een paar collega’s van Stad Gent één van beide gasklokken op de Tondelier-site bezoeken, die de brandweer voor de gelegenheid had leeggepompt. Een unieke ervaring, met enthousiaste reacties, en enkele bijzondere foto‘s!

TONDELIER sloopSlank en plat
Wie wel eens langskomt aan de Tondelier-werf, heeft het vast al gemerkt: het toekomstige Nieuwe Molens Gent ziet er na de sloopkuur van de voorbije maanden superslank uit. Deze onroerende skeletten kweken in de loop van 2016 vet en spieren bij, en groeien dan uit tot het Kanaalgebouw, het Hofgebouw, het Parkgebouw en het Silogebouw. Ondertussen, wat verderop, ligt het vroegere gebouw van de Dienst Feestelijkheden helemaal plat.

 

TondelierWidsWijk in de steigers
De Stad Gent wil de woonkwaliteit in de wijk Rabot-Blaisantvest verbeteren, met het project ‘Wijk in de steigers’. Eigenaars en verhuurders van woningen in het gebied kunnen vanaf 1 januari 2016 een subsidie aanvragen voor aanpassingswerken. De Stad Gent voorziet ook in technische en praktische ondersteuning voor wie zijn woning wil opknappen. Het budget, één miljoen euro, komt uit het Stadsvernieuwingsfonds van de Vlaamse overheid. Meer informatie op www.stad.gent/beter-wonen

Mensen
Christian Rapp wordt vanaf 01.01.2016 voor 5 jaar stadsbouwmeester in Antwerpen.

Wij kennen Christian Rapp vooral omdat zijn architectenbureau Rapp+Rapp waakt over de ruimtelijke en stedenbouwkundige kwaliteit van de toekomstige Tondelier-wijk.

Communicatie

Project Tondelier www.tondelier.be
Verkoop appartementen fase 1a www.nieuwemolens.be
– Verkoop appartementen fase 1b www.kronogent.be
Budgetwoningen + budgettest www.budgetwoningen.gent
Tondelier op Facebook www.facebook.com/tondeliergent
Tijdelijke invulling (De Site) www.rabotsite.be

Reacties zijn gesloten.