Nieuwevaart deels terug open vanaf woensdag 18 februari 2015

preview_Gasmeterlaan08_20001122Op woensdag 18 februari  2015 (voor de spits) gaat de Nieuwevaart deels terug open. Een van de drie trambarelen op de Nieuwevaart wordt verwijderd, waardoor regulier verkeer terug kan doorrijden tot aan de Wondelgembrug. Het stuk Nieuwevaart, tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug, blijft wel afgesloten.

Achtergrond
Op de Nieuwevaart en Gasmeterlaan zijn ingrijpende wegenwerken bezig. Omwille van veiligheidsredenen werd de Nieuwevaart begin december 2014 afgesloten, halverwege tussen de Gaardeniersbrug en de Wondelgembrug. Er kwam een trambareel als fysieke afsluiting en plaatselijk tweerichtingsverkeer werd ingesteld tot en met februari 2015. De situatie ter plaatse werd ook continue opgevolgd.

Nieuwevaart opnieuw toegankelijk tot aan de Wondelgembrug
Naar aanleiding van de voortgang van de werken en de blijvende monitoring van de stads- en veiligheidsdiensten werd beslist om vanaf woensdag 18 februari een stuk van de Nieuwevaart opnieuw vrij te geven. Regulier verkeer zal op de Nieuwevaart opnieuw kunnen doorrijden van de Wiedauwkaai tot aan de Wondelgembrug op één rijstrook. Eenrichtingsverkeer wordt ook opnieuw ingesteld. De hulp- en veiligheidsdiensten krijgen een aparte rijstrook. De Nieuwevaart wordt in twee verdeeld door middel van zware betonblokken.

Nieuwevaart tussen Wondelgembrug en Nieuwevaartbrug blijft afgesloten
Het stuk Nieuwevaart tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug blijft afgesloten door middel van trambarelen. Enkel de hulp- en veiligheidsdiensten kunnen hier door. Regulier verkeer moet ofwel de Frans Van Ryhovelaan inrijden, ofwel via de Wondelgembrug, de Gasmeterlaan of Wondelgemstraat inrijden en zo de omleiding volgen.

Palinghuizen blijft stadinwaarts afgesloten
Op Palinghuizen is er momenteel enkel eenrichtingsverkeer staduitwaarts mogelijk. Die situatie blijft nog even aanhouden. Concreet wil dat zeggen dat er wel nog verkeer mogelijk is over de Nieuwevaartbrug in de richting van Palinghuizen en zo de stad uit. De omgekeerde beweging is niet mogelijk, namelijk van Palinghuizen over de Nieuwevaartbrug en zo de stad in. Zodra alle asfalteringswerken hier afgerond zijn, wordt ook dit stuk opnieuw volledig opengesteld.

Fietsers en voetgangers
Voor fietsers en voetgangers is er wel doorgang mogelijk.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijft zijn huidige omleiding volgen.

Buslijnen 5, 65, 67, 69 volgen een omleiding via de Wondelgembrug. De haltes op de Nieuwevaart worden niet bediend.

Lijnen 52, 53 en 54 ondervinden geen hinder. Alle detailinfo is terug te vinden op de website www.delijn.be/gent en aan de betrokken haltes.

Informatie

– Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen, Beatrijs Lambrecht, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent,
tel. 09 266 79 36, fax 09 266 79 39, e-mail beatrijs.lambrecht@gent.be

– Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, Sint-Michielsplein 9, 9000 Gent, tel. 09 266 28 00,
fax 09 266 28 99, e-mail mobiliteit@gent.be

– Website www.gent.be/mobiliteit-openbare-werken/openbare-wegenwerken-uw-buurt/openbare-werken-gent-centrum/gasmeterlaan-nieuwevaart-uitvoering

Reacties zijn gesloten.