Kinderdagverblijf Tierlantuin krijgt waardering en ondersteuning voor voorleesproject

TierlantuinHet project ‘Op z’n best in het boekjesnest’ van het buurtgericht kinderdagverblijf Tierlantuin werd geselecteerd door het Fonds van bpost voor Alfabetisering, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
Met dit project wil Tierlantuin de drempels rond voorlezen bij ouders verlagen en het leesplezier bij kinderen, ouders en begeleiders aanwakkeren. Met de ondersteuning van het Fonds van bpost kan Tierlantuin verschillende acties rond voorlezen financieren. Het gaat onder andere om een maandelijks bib-bezoek met kinderen en ouders, het wekelijks ontlenen van boeken met de verteltas en een dagelijks kwartiertje voorlezen in de leefgroep. Daarnaast zullen maandelijks ook drie ouderwerkgroepen samenkomen om de activiteiten creatief en praktisch voor te bereiden en te begeleiden. Het project gaat van start in januari 2014 en loopt het hele jaar.
Naast het project van Tierlantuin vielen nog twee Gentse projecten in de prijzen: Verteltassen voor de Brugse Poort van Freinetschool Het Eiland, en Leesmakkers van Uilenspel vzw.

Meer info over het Fonds van bpost vind je op de website van de Koning Boudewijnstichting: www.kbs-frb.be.

 

Reacties zijn gesloten.