Investeer mee in zonnepanelen op het dak van VIP-school De Toren van Babel/CVO De Bargie

EnerGent en de stad Gent organiseren een info-avond over de plaatsing van zonnepanelen op daken van VIP-school De Toren van Babel/CVO De Bargie. Je krijgt informatie over de installatie op deze locatie, de mogelijkheid tot participeren en het project in zijn geheel.

Wanneer? Dinsdag 22 mei om 18u30
Waar? Bargiekaai 1, 9000 Gent
Meer info via het Facebook-event.

De plaatsing past in een breder toekomstgericht samenwerkingsproject tussen twee burgercoöperaties (EnerGent en Beauvent) enerzijds en de Stad Gent anderzijds.

Binnen dit project worden zonnepanelen geplaatst op in totaal zeven stadsgebouwen. De twee coöperaties gaan in functie hiervan op zoek naar burgers die zich sterk willen inzetten voor hernieuwbare energie en/of hun geld willen beleggen in een leefbare toekomst. De zonnepanelen worden geplaatst in samenwerking met experten van de Stad Gent, om te komen tot een maximum aan zonnestroom. Gent wil zo een voorbeeldfunctie geven in de productie van groene stroom, in coöperatie met zijn burgers.

Dat is zowel voor u als investeerder, als voor de stad een goeie zaak:

  • U kan uw spaargeld nuttig beleggen en bijdragen aan een wereld waar we volop inzetten op duurzame energie.
  • De Stad Gent kan het vrijgekomen geld investeren om scholen, musea, jeugdlokalen,… te renoveren en klimaatvriendelijker te maken.

Zelf investeren in dit project kan je via energent.be/registratie-aandelen vanaf 100 EUR per aandeel.

Zonnestroom is de elektriciteit die we via zonnepanelen rechtstreeks uit het zonlicht produceren. De geproduceerde zonnestroom wordt door EnerGent en Beauvent doorverkocht aan de scholen of ontmoetingscentra op wiens daken de panelen liggen. In de praktijk wordt de afgenomen zonnestroom over een lange periode betaald door de Stad. Zo betaalt de Stad de installaties af en na de looptijd wordt de installatie kosteloos overgedragen aan de Stad Gent.

Reacties zijn gesloten.