Investeer mee in de zonnepanelen op de daken van VIP-school De Toren van Babel/CVO De Bargie

EnerGent en de stad Gent organiseren een info-avond over de plaatsing van zonnepanelen op daken van VIP-school De Toren van Babel/CVO De Bargie. Je krijgt informatie over de installatie op deze locatie, de mogelijkheid tot participeren en het project in zijn geheel.

Wanneer? Dinsdag 22 mei om 18u30

Waar? Bargiekaai 1, 9000 Gent

De plaatsing past in een breder toekomstgericht samenwerkingsproject tussen twee burgercoöperaties (EnerGent en Beauvent) enerzijds en de Stad Gent anderzijds.

Binnen dit project worden zonnepanelen geplaatst op in totaal zeven stadsgebouwen. De twee coöperaties gaan in functie hiervan op zoek naar burgers die zich sterk willen inzetten voor hernieuwbare energie en/of hun geld willen beleggen in een leefbare toekomst. De zonnepanelen worden geplaatst in samenwerking met experten van de Stad Gent, om te komen tot een maximum aan zonnestroom. Gent wil zo een voorbeeldfunctie geven in de productie van groene stroom, in coöperatie met zijn burgers.
Dat is zowel voor u als investeerder, als voor de stad een goeie zaak:

  • U kan uw spaargeld nuttig beleggen en bijdragen aan een wereld waar we volop inzetten op duurzame energie.
  • De Stad Gent kan het vrijgekomen geld investeren om scholen, musea, jeugdlokalen,… te renoveren en klimaatvriendelijker te maken.

Zelf investeren in dit project kan je via energent.be/registratie-aandelen vanaf 100 EUR per aandeel.

Zonnestroom is de elektriciteit die we via zonnepanelen rechtstreeks uit het zonlicht produceren. De geproduceerde zonnestroom wordt door EnerGent en Beauvent doorverkocht aan de scholen of ontmoetingscentra op wiens daken de panelen liggen. In de praktijk wordt de afgenomen zonnestroom over een lange periode betaald door de Stad. Zo betaalt de Stad de installaties af en na de looptijd wordt de installatie kosteloos overgedragen aan de Stad Gent.

Er worden zonnepanelen geplaatst voor de lokale energievoorziening van: VIP-school De Toren van Babel/CVO De Bargie (Bargiekaai), Basisschool Victor Carpentier/STIBO + crèche De Rakkertjes (Meulesteedsesteenweg), Freinetschool De Harp + Stibo Huis van het Kind (Pollepelstraat), Hotelschool Gent/Academie voor Podiumkunsten (Tweebruggenstraat), Centrum voor Leren en Werken (Wittemolenstraat), Ontmoetingscentrum MELAC (Zwijnaarde) en Ontmoetingscentrum Pijphoekstraat.
Enkele cijfers

  • De zonnepanelen in dit project moeten jaarlijks 230.000 kWh produceren op de 5 scholen. Zo kunnen we 36 % van hun totaal elektriciteitsverbruik via zonne-energie opwekken.
  • Met deze opdracht zal 3,40 % van het elektriciteitsverbruik van alle stedelijke educatieve gebouwen in Gent op een lokale en hernieuwbare manier geproduceerd worden.
  • Met deze opdracht zal 1,41 % van het elektriciteitsverbruik van de door Departement FM (Facility Management) beheerde stadsgebouwen op een lokale en hernieuwbare manier geproduceerd worden.

Meer info over deze avond >>> bart.turrekens@energent.be

Reacties zijn gesloten.