Hofleverancier Rabotvins

Nu we op 21 juli een nieuwe koning krijgen, houden alle hofleveranciers van België hun ‘fingers crossed’ om deze titel te behouden. Rabotvins op de Vogelenzang is zo’n bedrijf.

Rabotvins werd in 1938 opgericht door Emile De Schepper en Ghislaine De Moor onder de naam ‘Het Rabot’ gelegen aan de Brusselsesteenweg 39. Ze produceerden er jenevers en likeuren.  In 1957/58 werd  textielfabriek SA Linière Gantoise aan de Vogelenzang gesloten.  Drie jaar later  verhuist ‘Het Rabot’ naar de bijbehorende leegstaande directeurswoning die uit 1862 stamt en verandert haar naam in Rabotvins.

Door de jaren is Rabotvins zich gaan toeleggen op het importeren van kwaliteitswijnen. Inmiddels bezitten zij vijf châteaux in de gereputeerde Franse wijnstreek Bordeaux.

In 1958 hebben ze het aperitief Godelieve op de markt gebracht, in 1984 gevolgd door Forto d’Oro, het paradepaardje van Rabotvins. Verder produceren ze nog Don Miguel en Barmoni. Al deze apertieven  zijn gemaakt op basis van rode of witte wijn, die vervolgens op smaak gebracht worden met specerijen en kruiden als kaneel, koriander, gentiaan en bittere sinaasappel, waaraan suiker wordt toegevoegd om de bittere smaak te verzachten.

De naam Godelieve is geïnspireerd op Sinte Godelieve van de abdij van Gistel, nabij Brugge, maar houdt er verder geen verband mee.

Zou het op openmonumenten dag of openbedrijven dag niet mogelijk zijn om de deuren  voor het publiek open te zetten, zodat wij buurtbewoners kennis kunnen maken met dit interessante bedrijf?

Reacties zijn gesloten.