Blaisantvestbuurt krijgt een groen binnengebied, een nieuwe school en een multifunctionele Maria Goretti-kerk

Toren Maria Gorettikerk 7-02-2005 6-41-32De Stad Gent koopt een binnengebied voor de buurt achter de Maria Goretti-kerk. De kerk krijgt een opknapbeurt en zal in de toekomst meer activiteiten onderbrengen. In de naastgelegen Kaprijkestraat komt een kleuter- en lagere school. De partners nodigen nieuwsgierigen alvast uit op een feestelijk open deur op 9 mei 2015.

Ruimte voor de buurt Blaisantvest

Achter de kerk ligt een onderbenut terrein. Het stadsbestuur koopt dit terrein aan om het in te richten als een groene, rustige plek voor de buurt Blaisantvest. Het terrein zal via verschillende kanten toegankelijk zijn en zal de woonkwaliteit van de omliggende straten verhogen. Dit was een doelstelling uit het stadsvernieuwingsproject Bruggen naar Rabot.
Voor de herinrichting van het terrein gaat de Stad in dialoog met de buurt. Het ontwerp zal dubbelgebruik door de school in de Kaprijkestraat ook mogelijk maken.

Kleuter- en lager onderwijs

De vzw Tabor richt de voormalige schoolgebouwen in de Kaprijkestraat opnieuw in om er de huidige kleuterschool De Mozaïek en een nieuwe lagere school te huisvesten. Het huidige schoolgebouwtje in het binnengebied zal na de bouwwerken in de Kaprijkestraat gesloopt worden. De werken starten in september 2015. De school wil klaar staan voor het schooljaar van 2016-2017.

Een tweede leven voor Maria Goretti

De Maria-Goretti-kerk is een beeldbepalend gebouw in de buurt en blijft behouden. De kerk is ondertussen aan de erediensten onttrokken maar huisvest nog verschillende religieus geïnspireerde activiteiten.
De kerk is tot op vandaag eigendom van de VZW Parochiale werken Heilig Kerst. Een nieuwe vzw DOIC , de vzw die opgericht werd door Dominicus Gent en ICCG (International Community Church Gent) om het kerkgebouw te beheren, verwerft de kerk begin mei 2015.
Het gebouw krijgt de komende jaren een fikse opknapbeurt. Zo zal de klokkentoren in de zomer van 2015 gerestaureerd worden. Na de renovatie zullen er meer activiteiten kunnen plaatsvinden in de kerk. De kerk wordt beheerd door vzw DOIC.

Blaisantvest feest!

Op zaterdagnamiddag 9 mei 2015 is er van alles te doen in de buurt Blaisantvest. De school houdt een open deur. Buurtbewoners organiseren samen met de dienst Buurtwerk een bloemenmarkt en acties in verband met boomcirkels en geveltuintjes. Ook de vzw DOIC stelt zichzelf voor. En de Stad Gent peilt naar de eerste suggesties voor de inrichting van het binnengebied.

Bijkomende info op: www.gent.be/bruggennaarrabot

 

 

Reacties zijn gesloten.