Circulatieplan

Een cruciaal onderdeel van het nieuwe mobiliteitsplan is het circulatieplan voor de binnenstad.

Het plan voorziet een opdeling van de Gentse binnenstad in zeven sectoren, met het maximaal weren van het doorgaand verkeer door op enkele strategische plaatsen te knippen. De afbakening van de zeven sectoren en de locaties voor het knippen van de straten liggen zo goed als vast. Het stadsbestuur gaat vanaf juni wel in gesprek met de bewoners omdat zij de concrete situaties in hun buurt als geen ander kennen. Het Mobiliteitsbedrijf engageert zich om de voorstellen te onderzoeken op hun haalbaarheid en/of wenselijkheid.

In het kader van dit circulatieplan vinden zeven gespreksavonden plaats, voor iedere sector één. Op die manier kunnen bewoners en handelaars kennis nemen van het circulatieplan en hierover in gesprek gaan. Op de gespreksavonden komt enkel het circulatieplan aan bod, niet de andere principes uit het mobiliteitsplan.

De eerste drie gespreksavonden vonden plaats in juni 2015. In september volgen er nog vier avonden:

  • Woensdag 2 september: geel (Kouter, Zuid, Muinkpark, studentenkwartier, Blandijnberg)
  • Maandag 7 september: rood (Brugse Poort)
  • Woensdag 9 september: oranje (Rabot)
  • Maandag 14 september: paars (bestaande voetgangersgebied)

Wie aan een gespreksavond wil deelnemen, schrijft zich het best in voor de sector waar hij of zij woont (of werkt) omdat de avonden zich specifiek richten op wat er voor een bepaalde sector van toepassing is.

Deze gespreksavonden hebben plaats in AC Portus, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent.

http://www.mobiliteitgent.be/mobiliteitsplan

Reacties zijn gesloten.