‘Blijf er niet mee zitten’

1 op 3 Gentenaars heeft wel eens te maken met stress, heimwee, depressieve gevoelens, verlies… Toch zijn er slechts weinig die hierover durven praten of hulp zoeken. Om de veerkracht van de Gentenaars te vergroten willen we mensen uitnodigen naar activiteiten in hun wijk waar over deze zaken kan gesproken worden. De Gezondheidsdienst ondersteunt daarom buurtorganisaties zodat zij activiteiten rond geestelijke gezondheid kunnen organiseren.

Meer info op http://www.gentgezondestad.be/gezonde-gentenaar/blijf-er-niet-mee-zitten
zitten

‘Blijf er niet mee zitten’ in de wijk Rabot

Het leven omarmen / Yaşama yerleşmek

Dinsdag 6 oktober 2015, van 9 tot 11u30
Speel-o-theek Pipo, Buurtcentrum Rabot,  Jozef II straat 104, 9000 Gent
Inschrijven: 0473 /32 79 76 (Martine of Nuriye)

Speel-o-theek Pipo nodigt op dinsdag 6 oktober van 9 uur  tot 11u30 alle vrouwen uit voor ‘Het leven omarmen/Yaşama yerleşmek’, over mentaal sterk staan in veranderende tijden. Iedereen is op zoek naar geluk. Iedereen droomt van een mooie toekomst voor zichzelf en zijn gezin. Soms is het moeilijk en zoek je kracht om verder te kunnen.

Mieke Veranneman, psychologe bij CGG Eclips en Birsen Taspinar, psychologe en schrijfster van het boek ‘Moeders van de stilte’ helpen jou antwoorden te vinden: Hoe kan jij de stress verminderen? Wat kan jou op moeilijke momenten vooruit helpen? Hoe ga je om met veranderingen?

Alle Turkstalige vrouwen zijn welkom in het Buurtcentrum Rabot in de Jozef II straat vanaf 8u30. Er zal Turks en Nederlands gesproken worden. Deelnemen is gratis maar inschrijven is nodig.

Met dank aan de Gezondheidsdienst en de Integratiedienst van de Stad Gent.

Inschrijven kan bij Nuriye of Martine in Speel-o-theek Pipo, Jozef II straat 104 op de tweede verdieping elke donderdag van 15 tot 19 uur of van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur op  0473/32 79 76

Gelukkig ouder worden

Donderdag 26 november 2015, 14u30
Buurtcentrum Rabot, Jozef II straat 104-106, 9000 gent
Info en inschrijven: Nancy De Baets, LDC De Thuishaven, 09 266 34 68

Ouder worden verandert je leven en met deze nieuwe invloeden moet je leren omgaan. De sessie is gekoppeld aan de ‘10 tips om fit in je hoofd te blijven’. Al doende maak je er kennis mee en ook hoe je ze kan gebruiken in je dagelijkse leven.
Deze sessie is bedoeld voor 50-plussers.

Het duurt 1,5 uur en is gratis.

Kennismaking Mindfulness

Maandag 14 maart 2016, van 19u30 tot 21u
Wijkgezondheidscentrum Rabot, Begijnhoflaan 43, 9000 Gent
Info en Inschrijven: Karen Deforce, WGC Rabot,  09 277 10 77

In deze interactieve workshop gevuld met theorie, oefeningen en reflectiemomenten proberen we inzicht te creëren in wat mindfulness kan betekenen in ons leven en leggen we grondbeginselen uit gevolgd door tips om ze te kunnen toepassen

De laatste jaren is mindfulness een echte hype geworden. Er zijn echter nog vele vragen. Wat is mindfulness eigenlijk? Hoe kunnen we dit leren toepassen? Wat zijn de voordelen om meer mindfull te staan in het leven? Wat kan dit allemaal concreet voor u betekenen? Dit is slechts een handvol vragen die u zich kan stellen. In deze kennismakingsessie proberen we een antwoord te bieden op deze vragen en krijgt u een aantal tips  om er onmiddellijk mee aan de slag te gaan.

De sessie duurt 1,5 uur en is gratis.

 

Reacties zijn gesloten.