Het nieuwe reparatieteam van Minus One vzw zoekt

Fietswrakken

… die we herstellen, pimpen of gebruiken voor onderdelen.
… die worden gebruikt als studiemateriaal voor jongeren die zich interesseren in fietstechniek.
… die gratis worden opgehaald met onze zelfgemaakte fietskar.

Klanten

… die hun eigen fiets willen laten herstellen.
… die niet lang zonder hun fiets kunnen. Ons reparatieteam kan je fiets binnen de 2 uur na ophaling herstellen!
… die willen bijdragen aan een gratis opleiding waar jongeren na de schooluren zichzelf een nuttige hobby kunnen aanleren.

Helpende handen

… tussen 15 en 20 jaar .
… die op dinsdag  kunnen meehelpen van 16 tot 19u.
… die graag zelfstandig hun eigen fiets of die van een vriend of familielid, kunnen repareren.
… die niet noodzakelijk al een fiets kunnen maken. Het is de net de bedoeling dat je leert door met ons mee te doen!

Stuur een mailtje naar tomas@minus-one.be

Heeft jouw fiets een opknapbeurt nodig? Bel of stuur een sms naar het nummer 0475 / 308 617. Je fiets wordt dan op dinsdag tussen 16 en 18u opgehaald.

Wetenschapscafé

Er zijn steeds meer ouderen in het vergrijzende Vlaanderen. Alhoewel de meeste ouderen vitaal en gezond zijn, is er toch een aanzienlijk deel dat dat niet is. Deze ‘kwetsbare’ ouderen wonen vaak nog thuis, maar verhuizen ook vaak naar een Woon ZorgCentrum. Welke noden hebben zij, en hoe blijven ze zo lang mogelijk zelfredzaam? Daarover gaat dit wetenschapscafé. Onze gasten zijn Nico De Witte (HoGent) en Patricia De Vriendt (Arteveldehogeschool) Meer info op http://www.wetenschapscafe.be/nl/gent/gent-cat/lang-zal-je-leven.htm

Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22

Dinsdag 10 oktober

Van 19.45 uur tot 21.45 uur

Wetenschapscafé

foto van Wetenschapscafé.

Hoe ziet het mediagebruik van kinderen en jongeren eruit? Moeten ouders, opvoeders en leerkrachten zich zorgen maken? Is het nodig dat ouders het onlinegedrag van hun kinderen volgen? Op welke manier? Verandert het vermogen tot leren door het veelvuldig gebruik van het internet? Is een schooltaak voor hen gewoon knip- en plakwerk? Is kennis voor hen iets wat je op google opzoekt? En wat is het verband tussen sociale media en schoolresultaten? Wat denken jongeren zelf over fenomenen zoals ‘sexting’ (= het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons?) en ‘phubben’ (=constant op je je gsm bezig zijn waar anderen bij zijn)? Hoe zal het mediagebruik van kinderen en jongeren in de toekomst veranderen?
Pedro De Bruyckere en Katrien Vanhove zorgen voor een antwoord op deze vragen én zoveel meer tijdens het volgende Wetenschapscafé Gent in Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22!
Meer info op www.wetenschapscafe.be

 

OPENING bokstraining op 16/09 om 16h @MinusOne!

Bokstraining-fb-event

Kom je boksmoves oefenen in onze uitgeruste zaal tijdens de open bokstraining onder professionele begeleiding van Jurgen Haeck van HIBA vzw.

Voor iedereen tussen 10j en 25j die wil proeven van de bokssport!!

WAAR?            Minus One (trappen naar beneden), Opgeëistenlaan 455, Gent RABOT

WANNEER?     woensdagen 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 18/11, 25/11.

HOE LAAT?    10j – 16j: om 16h00

                         17j – 25j: om 17h00

Meer INFO bij Liesbet (Brede School) via 09 235 09 58 of 0475 453 506

Of via Liesa (Mandala), Rik(vzw Jong), Bilal of Beytullah (jeugdhuis Ergenekon)

GRATIS met mogelijkheid tot lidmaatschap tegen een kleine prijs.

 

 

 

Buurt Beweegt Gezond – gratis lesgever voor uw activiteit!

Samen sporten of bewegen maakt je niet alleen fitter, je wordt er ook slimmer en gelukkiger van! ‘Buurt Beweegt Gezond’ ondersteunt buren om samen te wandelen, lopen, fietsen, turnen, fitnessen, … Als er maar beweging in zit.gentbeweegt

 

Alles kan
Je wilt met je buren met zumba starten, yogalessen volgen, skaten… ? Je krijgt een gratis lesgever en hulp bij het zoeken naar een geschikte locatie. En voor de rest is elk idee goed, zo lang het maar rond bewegen draait. Alles kan, zolang het voor iedereen bereikbaar blijft. Een groepje moet wel minstens 8 deelnemers tellen en de lessenreeks moet 5 à 20 uur duren.”

Een beweeginitiatief regelen is simpel: je surft naar www.stad.gent/sport (> Buurt Beweegt Gezond) en stuur het ingevulde aanvraagformulier naar de Sportdienst.

Met extraatjes
De deelnemers en de lesgevers zijn verzekerd en alles is gratis. De Stad helpt bij de zoektocht naar sportmateriaal, een geschikte locatie en een lesgever van Bloso. Ken je zelf een lesgever, dan kan die op een vergoeding rekenen. Wil je graag advies rond gezonde levensstijl? We bekijken samen hoe we het beweeginitiatief op maat kunnen ondersteunen: afsluiten met een gezonde kookles bijvoorbeeld, of gebruik maken van stappentellers. Veel Gentenaars hebben wel zin om ‘iets’ te doen, maar het komt er niet van. Het helpt als je de eerste stap samen met enkele buurtbewoners kunt zetten. Dat je de buren beter leert kennen, is mooi meegenomen …”

“Veel Gentenaars willen wel ‘iets’ doen, maar het komt er niet van”

 “Dat je de buren beter leert kennen, is mooi meegenomen.”

 

De eetbare stad

‘Eetbare steden’ zijn momenteel een hot onderwerp. Er is een echte revolutie bezig in Gent en andere steden waar inwoners braakliggende terreinen, gemeenschapsgronden, daken en plantbakken van de stad opvullen met groenten en fruit. Het idee hierachter is dat kwalitatief voedsel essentieel is voor iedereen. Ook geeft het mensen een groter gevoel van eigenwaarde wanneer ze zelf voor hun eten en het eten van buurtgenoten instaan. Stadstuinen herstellen bovendien de sociale samenhang tussen mensen en gaan zo de verzuring tegen.
Ook in Gent schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond. In deze werkgroep van de Toekomstfabriek, een samenwerkingsverband van het Gentse middenveld, brengen we een aantal initiatieven in beeld waar men voedsel produceert met een sociale en ecologische meerwaarde. We zoomen in op een drietal praktijken: de zelfoogstboerderij Wijveld, de ecologische volkstuinen ’t Landhuis en de moestuinen van Samenlevingsopbouw op de Rabotsite. In de nabespreking staan we stil bij de problematiek van landbouwgrond in en rond steden en bij de meerwaarde van deze initiatieven voor het sociale weefsel in de stad. Je gaat naar huis met tips om zelf aan de slag te gaan.

Sessie : woensdag 14/01/2015 19:3022:30
Prijzen : gratis
Plaats : Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22