beweeglessen Rabot 2019 – 2020

Er gaan vanaf september 2019 niet 1 maar 2 BEWEEGLESSEN door en dit in onze nieuwe buurtsporthal Tondelier!

Beweeglessen voor vrouwen:

Op maandag van 13u30 tot 14u30
Vanaf 9 september 2019 tem 22 juni 2020

Wat? Plezier maken door samen met andere vrouwen te bewegen.

Rustige beweegles voor mannen en vrouwen:

Op donderdag van 13u30 tot 14u30

Vanaf 12 september tem 25 juni 2020

Wat? relaxatie, spierversterkende oefeningen, yogahoudingen en aangepaste stretching.


waar? Tondelierlaan 6, 9000 Gent

Prijs? 0,5€/les of 5€/12 beurtenkaart

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom, ongeacht conditie.

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs!

je hebt geen speciale sportkledij nodig maar trek wel gemakkelijke kledij en schoenen aan. Een flesje water en een handdoek mag zeker.

Er gaan ook lessen door in verschillende andere wijken. (zie folder)

Opgelet: geen les op feestdagen en tijdens schoolvakanties

contact: stephanie.byl@wgcrabot.be, 09/277 10 77

https://stad.gent/sites/default/files/page/documents/20190620_19_01043_Folder%20A5%20Beweeglessen%20in%20uw%20wijk_LR.pdf

Voetbal op groot scherm

Barabot en Eetcafé Toreke doen ook dit jaar mee aan de voetbalgekte! Volgende matchen kan je live op groot scherm komen bewonderen:

– maandag 18 juni om 17 uur: ⚽België-Panama
– donderdag 21 juni om 20 uur: Argentinië – Kroatië
– zaterdag 23 juni om 14 uur: België – Tunesië
– donderdag 28 juni om 20 uur: Engeland – België

Adres: Vlotstraat 22

Steeds drankjes en chips te verkrijgen aan de bar. Op donderdagavond kan je er van 19 uur tot 21 uur terecht voor een overheerlijke – al dan niet vegetarische – spaghetti aan democratische prijs.foto van Barabot.

Fietslessen voor volwassenen in het Rabotpark: er zijn nog vrije plaatsen!

Na de Paasvakantie starten er in verschillende Gentse wijken, waaronder het Rabot, fietslessen voor volwassenen.

 

 

In het Rabotpark begint er op 16 april een reeks van 10 lessen op maandagvoormiddag én op 20 april een eveneens 10delige reeks op vrijdagochtenden.

Alle volwassenen die nog niet kunnen (of durven) fietsen zijn welkom. Voor meer info of inschrijven: contacteer Karen Deforce van Wijkgezondheidscentrum Rabot op 09 277 10 77.

(in samenwerking met de sportdienst van de stad Gent en met het BOPproject van vzw Jong)

Zie ook https://stad.gent/sport/buurtsport/fietslessen

 

Vacature Buurtsportwerk(st)er Rabot-Blaisantvest

In de wijk Rabot-Blaisantvest (in en rond de nieuwe buurtsporthal Tondelier) wordt 2 jaar een proefproject georganiseerd rond een (mogelijk) toekomstscenario voor “Buurtsport Gent”. Hierbij veel aandacht voor het verhogen van sportparticipatie bij buurtbewoners en het stimuleren van betrokkenheid van bewoners om het beheer en aanbod in de wijk en de buurtsporthal mee te voorzien.

De wijk zal hiervoor op de ondersteuning kunnen rekenen van een team bestaande uit 2 buurtsportwerkers in opleiding en 1 buurtsportwerker in regulier statuut als ‘kapitein’ van dit team.

Voor deze laatste functie schrijft vzw Jong deze vacature uit. Uiterste indiendatum is 19 januari 2018. De volledige vacature vindt u hier: Vacature buurtsportwerker vzw JONG

Run 4 fun

Run 4 fun!

Foto

Op maandag 3 oktober start ‘Run for Fun’.
Buurtbewoner Eric laat je op een rustig tempo kennismaken met lopen.

Elke maandag en donderdag om 18u30 zal je – zonder inschrijven- kunnen aansluiten. Er is plaats voorzien om een flesje water,… veilig achter te laten.

Waar? Afspraak aan de trappen van het gerechtsgebouw, Opgeëistenlaan 401A.

Iedereen welkom. Kinderen vanaf 12jaar onder begeleiding van een volwassene!

Meer info? stephanie.byl@wgcrabot.be

OPENING bokstraining op 16/09 om 16h @MinusOne!

Bokstraining-fb-event

Kom je boksmoves oefenen in onze uitgeruste zaal tijdens de open bokstraining onder professionele begeleiding van Jurgen Haeck van HIBA vzw.

Voor iedereen tussen 10j en 25j die wil proeven van de bokssport!!

WAAR?            Minus One (trappen naar beneden), Opgeëistenlaan 455, Gent RABOT

WANNEER?     woensdagen 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 18/11, 25/11.

HOE LAAT?    10j – 16j: om 16h00

                         17j – 25j: om 17h00

Meer INFO bij Liesbet (Brede School) via 09 235 09 58 of 0475 453 506

Of via Liesa (Mandala), Rik(vzw Jong), Bilal of Beytullah (jeugdhuis Ergenekon)

GRATIS met mogelijkheid tot lidmaatschap tegen een kleine prijs.

 

 

 

Nog enkele plaatsen voor fietslessen in het Rabot-Blaisantvest

fietslessen2Er zijn nog enkele vrije plaatsen voor de fietslessen die van start gaan op vrijdag 11 september in het Rabot!

Het gaat over een reeks van 10 lessen, steeds op vrijdag van 9 tot 11u, in het Rabotpark.

Deelname kost 15 euro.

Geïnteresseerden nemen best zo snel mogelijk contact op met Karen Deforce van het Wijkgezondheidscentrum Rabot (09 277 10 77)

folder_fietslessen

De sportcarrousel laat kinderen proeven van sporten bij verschillende clubs.

foto%20sportcarrouselIn september start de Sportdienst met het pilootproject ‘de sportcarrousel’. Kinderen tussen 8 en 11 jaar kunnen op woensdagnamiddag proeven van vijf verschillende sporten in een sportspecifieke clubaccommodatie onder begeleiding van trainers van de club. De deelnemers sporten drie weken na elkaar (uitgezonderd schoolvakanties) bij eenzelfde club, daarna schuiven ze door naar de volgende club. De sportcarrousel omvat volgende sporten:

Klik hier door naar de website van de Sportdienst.

Nieuwe voetbalploeg voor de jeugd

 

KAA Gent en de Stad Gent hebben samen het initiatief genomen om jonge voetballertjes uit de omgeving van Wondelgem opnieuw de kans te geven om hun geliefde sport te beoefenen. In augustus 2015 schiet de nieuwe jeugdvoetbalclub SV Wondelgem uit de startblokken.

Samen Vooruit Wondelgem is de naam van de nieuwe jeugdvoetbalclub die actief zal zijn op de terreinen van het Neptunuscomplex aan de Botestraat. De kleuren zijn blauw, rood en wit. De vereniging start met ploegen voor de leeftijdscategorieën U6 tot U13 (voor kinderen geboren tussen 2003 en 2010).

Op vrijdag 17 juli van 18u tot 20u kunnen geïnteresseerde ouders, gemotiveerde kandidaat jeugdtrainers en/of geëngageerde ploegafgevaardigden zich inschrijven in de cafetaria van sporthal Neptunus, Botestraat 98 in Wondelgem.

Meer info vind je op de facebookpagina van SV Wondelgem of kan je bekomen via svwondelgem@gmail.com

Patrick Lips
Voorzitter SV Wondelgem

Buurt Beweegt Gezond – gratis lesgever voor uw activiteit!

Samen sporten of bewegen maakt je niet alleen fitter, je wordt er ook slimmer en gelukkiger van! ‘Buurt Beweegt Gezond’ ondersteunt buren om samen te wandelen, lopen, fietsen, turnen, fitnessen, … Als er maar beweging in zit.gentbeweegt

 

Alles kan
Je wilt met je buren met zumba starten, yogalessen volgen, skaten… ? Je krijgt een gratis lesgever en hulp bij het zoeken naar een geschikte locatie. En voor de rest is elk idee goed, zo lang het maar rond bewegen draait. Alles kan, zolang het voor iedereen bereikbaar blijft. Een groepje moet wel minstens 8 deelnemers tellen en de lessenreeks moet 5 à 20 uur duren.”

Een beweeginitiatief regelen is simpel: je surft naar www.stad.gent/sport (> Buurt Beweegt Gezond) en stuur het ingevulde aanvraagformulier naar de Sportdienst.

Met extraatjes
De deelnemers en de lesgevers zijn verzekerd en alles is gratis. De Stad helpt bij de zoektocht naar sportmateriaal, een geschikte locatie en een lesgever van Bloso. Ken je zelf een lesgever, dan kan die op een vergoeding rekenen. Wil je graag advies rond gezonde levensstijl? We bekijken samen hoe we het beweeginitiatief op maat kunnen ondersteunen: afsluiten met een gezonde kookles bijvoorbeeld, of gebruik maken van stappentellers. Veel Gentenaars hebben wel zin om ‘iets’ te doen, maar het komt er niet van. Het helpt als je de eerste stap samen met enkele buurtbewoners kunt zetten. Dat je de buren beter leert kennen, is mooi meegenomen …”

“Veel Gentenaars willen wel ‘iets’ doen, maar het komt er niet van”

 “Dat je de buren beter leert kennen, is mooi meegenomen.”

 

Het 1ste schooljaar van brede school Rabot/Blaisantvest…

boksenHallo!

Om met de deur in huis te vallen:

Op 3 juni gaan we van start met een open bokstraining in Minus One (Opgeëistenlaan 455)! Iedereen tussen 10j en 25j kan GRATIS komen trainen onder deskundige begeleiding van Jürgen Haeck, ex- bokskampioen. Elke woensdag in juni tussen 16h en 18h. We werken met twee leeftijdsgroepen (10j- 16j en 17j- 25j). Het is de bedoeling om te evolueren naar een rasechte boksclub in het Rabot! Daarvoor hebben we tips, ideeën nodig over welke boksclub jullie willen in de wijk. Dus kom in juni naar onze try- outs en laat weten wat je denkt/wil!

Het 1ste schooljaar van Brede School in het Rabot/Blaisantvest is al ver gevorderd…en de kinderen hebben niet stil gezeten! Lees verder

Kick-off van Buurt Beweegt Gezond, op zaterdag 9 mei 2015.

Buurt beweegt gezondMet Buurt Beweegt Gezond wil de Stad buurtbewoners aanzetten om op eigen initiatief regelmatig samen te bewegen. Nieuwe buurtsportinitiatieven kunnen door dit project een gratis gekwalificeerd lesgever én een gratis verzekering verkrijgen. We ondersteunen ook bij het zoeken naar een geschikte locatie en geven graag, indien gewenst, advies rond gezonde levensstijl.

Voor de kick-off onder de Stadshal in het centrum van Gent doen we een oproep om samen te sporten en te bewegen. We stelden een mooi programma samen waar iedereen aan kan meedoen. Je bent van harte uitgenodigd! Lees verder

Sporten met een sportkaart

sportkaartDeelnemen aan de blijf-fit cursussen van de Sportdienst kan nu met de vernieuwde sportkaart (10-beurten).

Wat zijn de voordelen van een sportkaart?

– je kunt van verschillende sporten proeven, je hoeft niet elke week aanwezig te zijn en je hoeft je niet telkens op een vaste avond in de week vrij te maken
–  je kunt deelnemen aan body fit, conditietraining, local tonic, total body impact (in diverse sporthallen). Met de 5-beurtenkaart kun je deelnemen aan zwanger zwemmen (zwembad Rooigem)
– je kunt op eender welk tijdstip van het schooljaar instappen
– je kunt je oude sportkaart nog verder gebruiken tot eind juni 2015

De sportkaart is te koop in zwembad Rooigem, Strop, Van Eyck, S & R Rozebroeken en in de Stadswinkel. De prijs van de sportkaart is afhankelijk van de categorie waartoe je behoort (er zijn 5 prijscategorieën).

Klik hier voor meer info. 

Brede Schoolinfo: boksen, Torekes, Sinterklaas, …

boksenHallo,
Er beweegt al een en ander binnen de recent opgestarte Brede Schoolwerking Rabot Blaisantvest (sinds 1/9)! Dit bericht is bedoeld om u te informeren rond Brede School Rabot- Blaisantvest en om wat algemene zaken binnen Gent naar jongeren en kinderen toe in de spotlights te zetten.

  • Vorige week woensdag ging onze eerste open boksles door in de polyvalente zaal van de school Mandala (boven het Toreke)! Er waren 20 enthousiaste kinderen ingeschreven en ze waren er allemaal.De bedoeling is om ze eens te laten proeven van de bokssport, de lessen zijn dan ook gratis. Meer info en sfeerfoto’s vind je op onze facebookpagina! Kleine bewoners- tss 8j en 12j- van het Rabot- Blaisantvest kunnen nog altijd inschrijven via Liesa (Mandala: Liesa.Vandenhende@gent.be) of Carla (vzw Jong: Carla.Raes@vzwjong.be) voor de open lessen van 26/11 en 10/12 (13h30- 14h30, turnzaal Mandala).
  • Vanaf januari organiseren we verschillende reeksen bokslessen voor diverse leeftijdsgroepen. Dit zullen wellicht reeksen van 5 lessen zijn op woensdagnamiddag, aan 1€ per les.
  • Ook op de school Kompas in de Ijskelderstraat leren kinderen wat de bokssport zoal inhoudt. De bokslessen over de middag lopen heel vlot; wekelijks gaan er twee groepen door voor verschillende leeftijden. Deze lessen staan wel enkel open voor de kinderen die daar schoollopen.

Lees verder

Bokslessen

@(school)kinderen van de wijk Rabot- Blaisantvest : volgende week woensdag (12/11) starten open bokslessen voor wie eens wil proeven van de bokssport !  Begeleid door een echte kampioen !  Locatie en uren : zie poster in bijlage.

poster