Gruute Kuis

Onze wijk doet op 20 maart mee aan de jaarlijkse grote schoonmaak ‘de Gentsche Gruute Kuis’ met maar liefst 2 acties :

 • De ‘Plezante Doeners’ voorzien vanaf 12 uur soep en broodjes en gaan vanaf 12.30 uur aan de slag.  Ze zetten een opruim- en opfleuractie op touw. Welkom aan ‘De Mozaïek, Blaisantvest 37.  Om 16 uur sluiten ze af met een vieruurtje.  Meer info : Katrien Stadius, gsm 0471 29 95 97
 • Om 15 uur verzamelt het ‘Netheidscharter’ in de Victor Frisstraat 15 en ruimt de groep een uurtje de straten op.  Om 16 uur krijgen alle deelnemers een vieruurtje.  Meer info : Erik Spiesschaert, tel 09 329 06 86

12795561_1661103627516197_7232052711755150155_n

 

Mozaïek maakt zich klaar voor de Sint….wie helpt?

Beste ouders, kinderen en buurtbewoners,

De Sint en zijn pieten zijn op komst naar onze school!

Vandaar we met z’n allen (ouders, leerkrachten, kinderen, buurtbewoners, buurtwerkers) onze school netjes, veilig en gezellig willen maken.

Wanneer? Op dinsdag 1 december (1/12/2015) van 8u45 tot 10u.

Sluit je graag aan? Mail naar zorg.blaisantvest@demozaiek.be

Dank je wel!

Het team

 

 

De Torekes-spaarkaart

Spaarkaart Torekes voorOp de laatste Buurt Bestuurtvergadering werd de mogelijkheid besproken om de Torekes (onze munt van de wijk) in te zetten voor acties met kinderen rond properheid.

De bewonersgroep De Plezante Doeners, vzw Jong, Samenlevingsopbouw en de Bredeschoolmedewerkster zijn met deze uitdaging aan de slag gegaan.

Sinds begin deze week verdienen de kinderen uit de wijk Rabot-Blaisanvest Torekes-zegeltjes door mee te doen aan opkuis- en bebloemingsacties. Met de spaarkaart kunnen ze sparen voor een leuk of sportief cadeautje.

De eerste reacties en resultaten zijn alvast veel belovend!

“Engagementen Dag” school Mozaïek op 17 juni

demozaiek

Beste buurtbewoner,
Op woensdag 17 juni om 9u gaan de kinderen van De Mozaïek (Blaisantvest) aan de slag om de school en de buurt netjes, veilig en gezellig te maken!

Iedereen doet mee: de kinderen, de juffen, meesters, ouders, buurtwerkers en…

JULLIE toch ook??

Wenst u deel te nemen, stuur een mail naar blaisantvest@demozaiek.be

Alvast bedankt!
Het team én alle kinderen

Uitnodiging Buurt Bestuurt vergadering en resultaten van de afgelopen maanden

buurt bestuurt 6Het overleg rond overlast in de wijk Rabot-Blaisantvest met burgemeester, politie, IVAGO en buurtbewoners levert resultaten op. 52 sluikstorters werden de afgelopen 6 maanden geïdentificeerd, bijna 500 mensen kregen één of andere verkeersboete, 2 café’s werden gesloten, … Een samenvatting van de resultaten van de extra inspanningen van zowel bewoners als diensten, leest u hieronder.

De wijk Rabot-Blaisantvest is helaas nog niet verlost van overlast. Wij nodigen u graag uit op de volgende Buurt Bestuurt vergadering op dinsdag 16 juni om 19u in het JOC Minus One (Opgeëistenlaan 455).

Speciaal voor deze vergadering zullen alle buurtinspecteurs uit de wijk Rabot-Blaisantvest aanwezig zijn (tenzij onvoorziene omstandigheden). U krijgt de kans om met uw buurtinspecteur de knelpunten uit uw directe omgeving te bespreken.

Samen kunnen we opnieuw de prioritaire werkpunten voor komende maanden bepalen.

U zal begrijpen dat de burgemeester er deze keer niet bij zal zijn. Hij herstelt van een operatie.

Resultaten Buurt Bestuurt afgelopen 6 maanden
Lees verder

Gentsche Gruute Kuis

Op zondag 29 maart is het terug zover: Gent kuist! Woon je in de wijk en wil je meedoen, maar je weet niet goed waar en met wie? Geen probleem, je bent welkom om aan te sluiten bij je buren 😉 . Woon je in het Rabot dan ben je welkom om 10u in de pastorij van het Rabot, bij St Jozef 13. Woon je in de Blaisantvest, dan ben je welkom om 12u in De Mozaïek, Blaisantvest 37 (achter de Maria Gorettikerk). Je wordt verwelkomd met een tasje koffie (in het Rabot) of soep (in de Blaisantvest) voor je de handen uit de mouwen steekt!

 

’t Vuil moakt eu kwoat? Kom toens meebustele op stroate!

ggkZondag 29 maart, 12-16.30 uur

Elke eerste zondag van de maand komen de Plezante Doeners, een vrijwilligersgroepje, samen om de buurt op te ruimen en tegelijk op te fleuren. Natuurlijk doen we ook mee aan de Gentse Gruute Kuis!

Op het programma:
– om 12 uur: verzamelen aan Basisschool de Mozaïek, Blaisantvest 37 (achter de Maria Gorettikerk) en de nodige krachten opdoen met soep en brood.
– vanaf 12.30 uur: starten met de Gentsche Gruute Kuis: zwerfvuil en rommel in de wijk opruimen, bloemen zaaien, onkruid wieden en snoeien
– om 16 uur: afsluiten met een vieruurtje

Zin om mee te helpen en het goede voorbeeld te geven in jouw straat? Je bent heel erg welkom!

Meer weten over de Plezante Doeners? Kijk op Facebook > Plezante Doeners
of stuur een mailtje naar Katrien Stadius, katrien.stadius@telenet.be

De Redactie: Gent wil verplichte alternatieve sancties voor sluikstorters

De stad Gent wil sluikstorters efficiënter aanpakken, met alternatieve straffen. Nu krijgen die een GAS-boete, maar die wordt vaak niet betaald en de stad kan daar niets aan doen. Dus wil ze dat de federale regering de wet aanpast zodat sluikstorters bijvoorbeeld gedwongen kunnen worden om een week mee op te ruimen. Dat staat in het ontwerp van het actieplan tegen sluikstorten en zwerfvuil, dat 41 acties voor een proper Gent bevat.

Klik hier en lees het volledige artikel.

Buurt Bestuurt: Nieuwe prioriteiten voor komende maanden

buurtbestuurtDe Stad wil blijvend inzetten op de leefbaarheid in uw wijk, Rabot-Blaisantvest. Op de Buurt bestuurtvergadering met de burgemeester en verschillende diensten (politie, IVAGO, Gemeenschapswacht, …) werden volgende prioriteiten voor de komende maanden naar voor geschoven:

 • Snelheidsovertredingen (vooral ’s avonds en ‘s nachts):
  • Gebroeders Desmetstraat
  • Wondelgemstraat
 • Foutparkeren en dubbelparkeren:
  • Ijskelderstraat
  • Wondelgemstraat
 • Inzetten op properheid op volgende locaties:
  • Rond en onder de Gaerdeniersbrug (tram- en fietsersbrug)
  • De omgeving van het Karel Rymhof
  • De omgeving van de Sint-Jozefkerk

Lees hier het volledig verslag:Verslag Buurt Bestuurt Rabot 20 november 2014

Verspreid de Buurt Bestuurt boodschap zeker in jullie buurt, een goed geïnformeerde buur is er 2 waard!

Bewoners die op de hoogte willen gehouden worden over Buurt Bestuurt kunnen een mailtje sturen naar stefaan.vervaet@gent.be.

 

Resultaten Buurt Bestuurt acties afgelopen maanden + uitnodiging BB-vergadering op woensdag 4 juni

Flyer 1 Buurt BestuurtOp de laatste Buurt Bestuurt vergadering (21 januari) werd opnieuw beslist rond welke knelpunten de verschillende partners extra inspanningen zullen leveren.
Hieronder vindt u een overzicht van de geleverde prestaties in de maanden februari tot en met april 2014.

Properheid

Op de Buurt Bestuurt vergadering werden volgende locaties naar voor geschoven die extra aandacht nodig hebben in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten: Lees verder

Foto’s

Op vrijdag 28 maart hield de Mandala een optocht voor een proper Rabot :

Op zaterdag 29 maart was er een rommelmarkt in Het Kompas :

 

 

Nieuwe prioritaire acties Buurt Bestuurt

DSCN3299

Beste buurtbewoner van de wijk Rabot-Blaisantvest,

Hieronder vindt u het verslag van de tweede Buurt Bestuurt vergadering van uw wijk. Rond drie tafels werd gedebatteerd over de verschillende knelpunten van jullie wijk. In het verslag leest u welke vragen, opmerkingen, suggesties,… er aan bod kwamen.

Elke Buurt Bestuurt vergadering resulteert in een aantal acties waarrond de verschillende partners de komende maanden extra zullen werken. Extra aandacht gaat de komende maanden naar:

Lees verder

De nieuwe Netheidscharters: voor wie wil meewerken aan een propere stad

gentproperSommigen denken wel eens “ach, wat is nu één kauwgom of één blikje?” Maar al die kleine beetjes zwerfvuil zorgen er samen voor dat onze straten, parken en bermen er vuil uitzien. Veel mensen hebben wel de juiste instelling en gooien geen afval op straat. Er zijn bewoners en handelaars die graag nog een stap verder gaan en willen meehelpen hun straat of buurt proper te houden. Om hen te steunen en aan te moedigen, zijn er de vernieuwde Netheidscharters.

Klik hier voor meer info.

Uitnodiging Buurt Bestuurt vergadering 21 januari

Buurt-bestuurt 5Waarschijnlijk wordt u soms (of regelmatig) in uw wijk geconfronteerd met vormen van overlast. Op dinsdagavond 21 januari krijgt u opnieuw de kans om samen met de burgemeester, schepenen, politie, stadsdiensten en IVAGO te beslissen over nieuwe acties.

Deze keer willen we dieper ingaan op twee thema’s: properheid en mobiliteit. Speel uw keuze voor één van deze twee thema’s door aan de wijkregisseur (stefaan.vervaet@gent.be, 09 266 82 62) en verzeker u zo van een plaats aan de gewenste debattafel.

Afspraak dinsdagavond 21 januari om 19u in het buurtcentrum, Jozef2-straat 104.

Resultaten eerste 2 maanden Buurt Bestuurt in Rabot-Blaisantvest

DSCN3002Sinds de startvergadering op 1 oktober maakt de Stad, de politie en IVAGO samen met een aantal  bewoners,  extra werk van de overlastproblemen in uw wijk. Op de eerste Buurt Bestuurt vergadering werden sluikstort, foutparkeren en overdreven snelheid naar voor geschoven als aan te pakken problemen.

Naast hun gewone werk leverden de verschillende partners reeds een groot aantal extra inspanningen. Hieronder leest u de resultaten van de eerste twee maanden Buurt Bestuurt in de wijk Rabot-Blaisantvest. Lees verder

Buurt Bestuurt Acties tegen vuil- en verkeersoverlast

DSCN3002 DSCN3004DSCN3006

Op 1 oktober tekenden een 50-tal buurtbewoners aanwezig op de eerste Buurt Bestuurt vergadering in het Rabot-Blaisantvest. Op de vergadering stelde de burgemeester de  betrokken partners voor (politie, gemeenschapswacht, IVAGO, …). Daarna werd er rond de tafel gedebatteerd over de verschillende knelpunten van jullie wijk. De thema’s vuil en verkeer kwamen het sterkste naar voor … waarschijnlijk verrast u dat niet.

Elke Buurt Bestuurt vergadering resulteert in een aantal acties waarrond de verschillende partners de komende maanden extra zullen werken. Extra aandacht gaat de komende maanden naar: Lees verder