Kookworkshop: theekransje

We beginnen de workshop met een verhaal over een heel bijzonder theekransje. Daarna maken we cupcakes, theekoekjes en vlaai en zetten we thee. Als alles klaar is, dekken we de tafel en is het tijd om te proeven van het lekkers.

We verwelkomen de begeleiders van de kinderen met een kopje thee of koffie en een stuk kaart. Je kan meekoken, je eigen theekransje plannen met vrienden of vriendinnen of je kind brengen en weer komen ophalen.

Doelgroep: kinderen van 4 tot 8 jaar
Deelnemen kost € 14 per kind (koffie/thee en taart voor één begeleider, drankje, vieruurtje en receptenfiche inbegrepen)
Inschrijven kan telefonisch (09 223 87 83) of per mail (info@eetcafetoreke.be) bij Eetcafé Toreke

meer info op facebook

Kookworkshop voor kleine griezels

14591836_559464707578798_3035595260685121009_nWe beginnen de workshop met een griezelverhaal om in de stemming te komen. Daarna zetten we thee, maken toverappels, spinnensoep en meer lekkers. Misschien kunnen zelfs magische kruiden en groenten gaan plukken. Als het duister begint te worden, dekken we de tafel en is het tijd om te proeven.

Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s of vrienden kunnen ondertussen genieten van een kopje koffie of thee en gebak. Als je zin hebt, mag je ook meekoken.

Vrijdag 4 november van 15:00 tot 17:00 in Eetcafé Toreke
Doelgroep: kinderen van 4 tot 8 jaar
Deelnemen kost € 9 per kind (drankje, vieruurtje en receptenfiche inbegrepen)
Inschrijven kan telefonisch (09 223 87 83) of per mail (info@eetcafetoreke.be) bij Eetcafé Toreke
Neem een schort en een plankje mee en trek je griezelkleren aan!
Meer info op facebook.

Rabotkoor

Na bijna drie jaar wonen in ’t Rabot was het tijd om de handen in elkaar te steken en een eigen project te starten. Tien weken lang hebben we met 20 kinderen uit de buurt gezongen, gemusiceerd en ons geamuseerd. We geven het beste van onszelf op donderdag 24 maart om 18 u in de zaal van de Kopergietery (boven eetcafé Toreke).

Een koor vol diversiteit waar we trots op zijn!

Allen welkom!

Ahanna en Kalinka

Vrijwilligers gezocht voor zondag 17 januari

kopergieteryOp zondag organiseren KOPERGIETERY en eetcafé Toreke een matinee/film+brunch voor vluchtelingen ( uit Sijsele, Eeklo en Gent)  in KOPERGIETERY RABOT op zondag 17 januari

We zoeken mensen die in de keuken willen staan, soep maken, afruimen, koffie zetten, de mensen kunnen ontvangen.,…

Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen die Arabisch of Farsi spreken, en die als tolk kunnen fungeren.

Vanaf 10.30 worden de mensen verwacht, koffie, thee en cake, cartoons @Toreke

11.15: start film Shaun the Sheep @KGY RABOT

12.30: start maaltijd met koffie en co achteraf

15.00: einde dag

Vluchtelingenwerk zal zelf ook aanwezig zijn met een infobureau voor de mensen. We verwachten een mix van gezinnen en alleenstaande mensen.

Zin om mee te helpen die dag: laat alvast weten aan tine@kopergietery.be

Alles gaat door in KOPERGIETERY RABOT en EETCAFE TOREKE, Vlotstraat 22, 9000 Gent

De hele dag draait op vrijwilligers: merci!

Reaktorcafé 1

Eerste ontmoetingsmoment voor vrijwilligers, sympathisanten, organisatoren, gekke professoren, creatievelingen, thuisloze culturele ideeën …

Wij geven een woordje uitleg, voorzien randanimatie, trakteren een pintje, luisteren naar jouw ideeën …

Minus One groeit uit haar kinderschoenen. De afgelopen jaren kon je bij ons terecht voor het huren van onze locatie voor je eigen evenement. Dat kan nog steeds, maar ondertussen kregen we honger naar méér. Een plek waar jongeren hun ding kunnen doen, een plek waar je kan aankloppen met een idee. Een creatief laboratorium voor jong volk in Gent.

Minus One is een jongerencultuurcentrum in haar puberteit. In 2016 begint ons nieuw leven.

We willen muziek, film,theater, dans, foto, performance, expo’s, beurzen, festivals, feesten, comedy… We willen hopeloos passé en the next big thing.

We willen supergetalenteerd en gewoon voor de leute. We willen bittere ernst en puur plezier.

We willen het allemaal, en daarom zoeken we jong volk met goesting.

Ben je creatief, handig of enthousiast? Heb je ideeën, vragen, suggesties, uitdagingen, complimenten, bezorgdheden?

Stuur een mailtje naar naomi@minus-one.be. Maar kom vooral eens luisteren op REAKTORCAFé 1!

http://www.minus-one.be/v2/index.php

 

Spekken, het smekkelijkste kindertheaterfestival… ook in Rabot-Blaisantvest

spekkenUitbureau Gent organiseert reeds voor de achtste keer het kindertheaterfestival ‘Spekken’ tijdens de kerstvakantie, elke dag kindertheatertheater voor peuters, kleuters en kinderen. Theater vanuit alle invalshoeken: poppentheater, muziektheater, maar ook over de grenzen heen…

Maar liefst 9 theatergezelschappen komen uit Nederland en ook is er een theatergezelschap uit Luxemburg. Ieder jaar hebben wij een 6000 tal bezoekers, gedurende 10 dagen.

Iedereen lust toch Spekken? Lees verder

Mozaïek maakt zich klaar voor de Sint….wie helpt?

Beste ouders, kinderen en buurtbewoners,

De Sint en zijn pieten zijn op komst naar onze school!

Vandaar we met z’n allen (ouders, leerkrachten, kinderen, buurtbewoners, buurtwerkers) onze school netjes, veilig en gezellig willen maken.

Wanneer? Op dinsdag 1 december (1/12/2015) van 8u45 tot 10u.

Sluit je graag aan? Mail naar zorg.blaisantvest@demozaiek.be

Dank je wel!

Het team

 

 

OPENING bokstraining op 16/09 om 16h @MinusOne!

Bokstraining-fb-event

Kom je boksmoves oefenen in onze uitgeruste zaal tijdens de open bokstraining onder professionele begeleiding van Jurgen Haeck van HIBA vzw.

Voor iedereen tussen 10j en 25j die wil proeven van de bokssport!!

WAAR?            Minus One (trappen naar beneden), Opgeëistenlaan 455, Gent RABOT

WANNEER?     woensdagen 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 18/11, 25/11.

HOE LAAT?    10j – 16j: om 16h00

                         17j – 25j: om 17h00

Meer INFO bij Liesbet (Brede School) via 09 235 09 58 of 0475 453 506

Of via Liesa (Mandala), Rik(vzw Jong), Bilal of Beytullah (jeugdhuis Ergenekon)

GRATIS met mogelijkheid tot lidmaatschap tegen een kleine prijs.

 

 

 

Vacature verantwoordelijke vrijwilligerswerking Minus One

map_siteMinus One is een Gents jongerenontmoetingscentrum met polyvalent gebruik. De volgende jaren wil het evolueren naar een bruisende plek voor jongerencultuur, met een eigen identiteit en sterke programmatie, gedragen door een brede vrijwilligerswerking. Om dit uit te bouwen zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven medewerker.

vacature verantwoordelijke vrijwilligerswerking Minus One

Blaisantvestival 12 september 2015

blaisantvestival1

Blaisantvestival_flyer_LR

Op zaterdag 12 september vindt de vierde editie van het Blaisantvestival plaats. Het Rabotpark langs de Opgeëistenlaan wordt omgetoverd tot een gratis festival voor jong en oud. Op het festival staan sport, spel, muziek, dans en ontmoeting centraal.

Voor kinderen en jongeren valt er vanaf 14u heel wat te beleven. Spelen kan naar hartenlust op de speeltuigen in het park, de kidscorner, het springkasteel, op de workshopsen ook de Pretkamjonet is van de partij!Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten. Lees verder

Blaisantvestival (12 september) is op zoek naar helpende handen

Het Blaisantvestival is op zoek naar gemotiveerde jongeren om een handje te helpen met de opbouw, afbraak, drank uitschenken, tappen, fuifbuddy, inkom, …  Je krijgt een vrijwilligersvergoeding (2u=15€, 4u=30€) en eeuwige roem!

Laat ons weten welke taken en hoeveel uren (2u of 4u) je verkiest, en of je in de namiddag (16u-20u) of ’s avonds (20u-24u) wil meehelpen. Stuur een mailtje naar minusonevzw@gmail.com of een berichtje via de Minus One Facebook-pagina.

Schoolgerief in ruil voor Torekes!

foto schoolgerief 2

De zomervakantie zit er bijna op en voor de kinderen is dat misschien niet zo top! Dus bieden wij vanaf morgen voor Torekes schoolgerief en dergelijke aan, zodat je kinderen goed voorbereid naar school kunnen gaan!

Waar?
In het Torekesloket: elke woensdag vanaf 10u op de Site (Elsstraat) in de blauwe container!

De sportcarrousel laat kinderen proeven van sporten bij verschillende clubs.

foto%20sportcarrouselIn september start de Sportdienst met het pilootproject ‘de sportcarrousel’. Kinderen tussen 8 en 11 jaar kunnen op woensdagnamiddag proeven van vijf verschillende sporten in een sportspecifieke clubaccommodatie onder begeleiding van trainers van de club. De deelnemers sporten drie weken na elkaar (uitgezonderd schoolvakanties) bij eenzelfde club, daarna schuiven ze door naar de volgende club. De sportcarrousel omvat volgende sporten:

Klik hier door naar de website van de Sportdienst.

Proficiat aan het kinderdagverblijf uit het Rabot!

tierlantuinKinderdagverblijf Tierlantuin wint de Evens Prijs voor Vredeseducatie 2015.

Een onafhankelijke jury van internationale experten koos begin april unaniem het Gentse kinderdagverblijf Tierlantuin uit een shortlist van 14 projecten uit gans Europa. De prijs wordt op 22 oktober 2015 uitgereikt in De Loketten van het Vlaams Parlement in het kader van de Conflict Matters conferentie die dit najaar georganiseerd wordt door de Stichting Evens. Alle andere kandidaten die de shortlist haalden worden tevens uitgenodigd voor een uitwisselingsmoment om ervaringen en praktijken met elkaar te delen. 

De Stichting Evens ging voor deze editie van de tweejaarlijkse Europese prijs gericht op zoek naar initiatieven en praktijken die sociale vaardigheden van kinderen jonger dan zes stimuleren en versterken.  Lees verder

De Torekes-spaarkaart

Spaarkaart Torekes voorOp de laatste Buurt Bestuurtvergadering werd de mogelijkheid besproken om de Torekes (onze munt van de wijk) in te zetten voor acties met kinderen rond properheid.

De bewonersgroep De Plezante Doeners, vzw Jong, Samenlevingsopbouw en de Bredeschoolmedewerkster zijn met deze uitdaging aan de slag gegaan.

Sinds begin deze week verdienen de kinderen uit de wijk Rabot-Blaisanvest Torekes-zegeltjes door mee te doen aan opkuis- en bebloemingsacties. Met de spaarkaart kunnen ze sparen voor een leuk of sportief cadeautje.

De eerste reacties en resultaten zijn alvast veel belovend!

Nieuwe voetbalploeg voor de jeugd

 

KAA Gent en de Stad Gent hebben samen het initiatief genomen om jonge voetballertjes uit de omgeving van Wondelgem opnieuw de kans te geven om hun geliefde sport te beoefenen. In augustus 2015 schiet de nieuwe jeugdvoetbalclub SV Wondelgem uit de startblokken.

Samen Vooruit Wondelgem is de naam van de nieuwe jeugdvoetbalclub die actief zal zijn op de terreinen van het Neptunuscomplex aan de Botestraat. De kleuren zijn blauw, rood en wit. De vereniging start met ploegen voor de leeftijdscategorieën U6 tot U13 (voor kinderen geboren tussen 2003 en 2010).

Op vrijdag 17 juli van 18u tot 20u kunnen geïnteresseerde ouders, gemotiveerde kandidaat jeugdtrainers en/of geëngageerde ploegafgevaardigden zich inschrijven in de cafetaria van sporthal Neptunus, Botestraat 98 in Wondelgem.

Meer info vind je op de facebookpagina van SV Wondelgem of kan je bekomen via svwondelgem@gmail.com

Patrick Lips
Voorzitter SV Wondelgem

SPEELPLEINWERKING EL PASO (RABOT)

speelpleiun2

Het is weer zomervakantie!

Dit betekent dat we er opnieuw tegenaan gaan met een grote enthousiaste ploeg van jeugdwerkers, jobstudenten en animatoren! Met deze leuke bende willen we alle kinderen een supermegacoole zomervakantie bezorgen op de vele speelpleintjes in de buurten.

Verwacht dus veel coole, te gekke en zeer fijne activiteiten. Je vindt meer informatie op onze ‘speelpleinwerking-site’ (locaties, contactpersonen, periodes,…).

Periode:
Van 2 juli tot 16 juli en van 10 augustus tot 28 augustus

Contact:
Melek Kurtulus: Melek.Kurtulus@vzwjong.be
Carla Raes: carla.raes@vzwjong.be
Sevinç Gözel: sevinc.gozel@vzwjong.be
Tel.: 09 224 35 77