Het Laatste Nieuws: Stad opent drie buurtsporthallen (oa Tondelier)

De Stad Gent opent de komende jaren drie buurtsporthallen: aan de Oude Dokken, de Tondeliersite en in Ledeberg. Met de nieuwe infrastructuur wil de stad inspelen op de stijgende groep Gentenaars die sporten buiten clubverband. “Een vast aantal uren in de nieuwe sporthallen zal exclusief gereserveerd worden voor buurtbewoners”, zegt schepen van Sport Resul Tapmaz (sp.a).

Klik hier en lees het volledige artikel.

Het Laatste Nieuws: Bewoners Rabottoren komen in luxe terecht aan Luizengevecht

Aan het Luizengevecht in de Brugse Poort heeft WoninGent 55 appartementen gebouwd. Die zullen voor een groot deel ingenomen worden door bewoners van de huidige Rabottorens. De middelste toren daar wordt momenteel leeggemaakt om ook die te slopen. Aan het Luizengevecht is ook een crèche voor 28 kinderen voorzien. Die zal in januari officieel openen.

Lees verder op de site van Het Laatste Nieuws.

Nieuw onderdak voor Villa Voortman

Bron: Het Nieuwsblad

Bron: Het Nieuwsblad

Villa Voortman, het laagdrempelige ontmoetingshuis voor mensen met psychische, justitiële en verslavingsproblemen, is gered. Tot april mag het ontmoetingshuis, dat nationale bekendheid kreeg door het bejubelde Canvas-programma Radio Gaga, nog blijven in de villa aan de Blaisantvest om daarna te verhuizen naar het vlakbij gelegen Vogelenzangpark. De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent stelt er acht leegstaande huizen ter beschikking. Stad Gent maakt voor het project 250.000 euro vrij.

Lees verder op de website van Het Nieuwsblad.

‘Autodelen met je buren’ in het Rabot

ditisonswagenparkAutodelen wordt populairder. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het delen van een wagen. Om autodelen bekender en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen ongeacht inkomensniveau, afkomst of werksituatie lanceren Autodelen.net (Vlaams Netwerk Autodelen), Dégage vzw, de stad Gent  en Thuis in de stad, het stedenbeleid van de Vlaamse overheid, samen de campagne ‘Autodelen met je buren’.

Hier vindt u de uitnodiging voor het persmoment in de moskee op de Elyzeese Velden:
persuitnodiging autodelen in Rabot en Brugse poort

Voordelen autodelen

Met de campagne ‘Autodelen met je buren’ willen Autodelen.net en haar partners diverse groepen stadsbewoners aanmoedigen om een auto te delen met elkaar. “Autodelen heeft veel voordelen. Lees verder

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de Rabottorens

Twee keer per jaar pakt sogent uit met een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling. Dit najaar is  Fréderic Louis, architect en bezieler van Gentcement, de curator van een tentoonstelling over de Rabottorens.

Deze tentoonstelling brengt het verhaal van drie sociale woontorens aan het Rabot die niet onbesproken bleven.

Het bouwen van de torens leek in de jaren ‘70 de ideale oplossing om goedkope huisvesting aan te bieden aan veel gezinnen. Het was vernieuwend en oplossingsgericht.

Klik hier en lees verder op de site van Sogent.

Culinaire karavaan Food Farm Fiesta Tondelierssite compleet vernield

Het hele hebben en houden van de culinaire karavaan Food Farm Fiësta op de Tondelierssite is compleet na inbraak en een vandalenstreek. Dat meldt de organisatie. Vandalen wisten de loods binnen te dringen en maakten gebruik van vorkheftrucks om de volledige Food Farm Fiësta setting de vernieling in te rijden. De hele inboedel (bars, foodtruck, tapinstallatie, zetels, stoelen, kasten enz… ) werd meedogenloos tot schroot herleid.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrto_01672107

Blaisantvestbuurt krijgt een groen binnengebied, een nieuwe school en een multifunctionele Maria Goretti-kerk

Toren Maria Gorettikerk 7-02-2005 6-41-32De Stad Gent koopt een binnengebied voor de buurt achter de Maria Goretti-kerk. De kerk krijgt een opknapbeurt en zal in de toekomst meer activiteiten onderbrengen. In de naastgelegen Kaprijkestraat komt een kleuter- en lagere school. De partners nodigen nieuwsgierigen alvast uit op een feestelijk open deur op 9 mei 2015.

Ruimte voor de buurt Blaisantvest

Achter de kerk ligt een onderbenut terrein. Het stadsbestuur koopt dit terrein aan om het in te richten als een groene, rustige plek voor de buurt Blaisantvest. Het terrein zal via verschillende kanten toegankelijk zijn en zal de woonkwaliteit van de omliggende straten verhogen. Dit was een doelstelling uit het stadsvernieuwingsproject Bruggen naar Rabot.
Voor de herinrichting van het terrein gaat de Stad in dialoog met de buurt. Het ontwerp zal dubbelgebruik door de school in de Kaprijkestraat ook mogelijk maken. Lees verder

Het Nieuwsblad: 425 snelheidsduivels bij de lurven gevat

Tijdens de Verkeersveilige Dag op vrijdag 27 februari heeft de politie op verschillende plaatsen in Gent de snelheid gemeten. In totaal werden 2.272 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 425 automobilisten te snel. Het rijbewijs van één bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken. De politie voerde actie op de Wiedauwkaai, de Deinsesteenweg, de Gasmeterlaan en de Blaisantvest. (sln)