Gasklokstraatfeest

De buren van de Gasklokstraat organiseren voor de derde keer een straatfeest voor iedereen! Opnieuw is er heel wat te doen, maar de essentie blijft dezelfde: gezelligheid troef! We zetten de straat af en voorzien animatie voor jong en oud. Kom rijden met de gekke fietsen van de Oude Smisse, laat je schminken, of zet een (glitter)tattoo. Duik in artistieke en wetenschappelijke experimenten van Utopia, verzorgd door de UGent. Maak tuinkabouters in een kleiworkshop of laat je verrassen door Sonaz de nar. Draai een single uit de platencollectie van de Single DJ. Laat je meevoeren door de punk-jazz van Den Hoed duo en door de onversneden Turkse rootsmuziek van Grup Ibidiklar! En dat is nog niet alles! Er zijn naar het schijnt enkele verrassingsacts (we zijn zelf benieuwd). Er zal een bar zijn, dus dat zit ook al goed. Misschien zelfs een buurman die pannenkoeken bakt? Naargelang de goesting (en het deeg) kan alles! Kom af en leer de buren kennen! Het is allemaal te doen in de Gasklokstraat op zondag 1 juli van 10u tot 22u.

foto van Thomas Storme.

3de buurtgericht Tuinfeest Antoniushof i.s.m. LDC De Thuishaven en WZC Sint-Jozef

 

Het Woonzorgcentrum Sint-Jozef , het Lokaal Dienstencentrum De Thuishaven en de Groep Assistentiewoningen Antoniushof slaan de handen in mekaar en organiseren voor de derde maal een buurtgericht tuinfeest in de binnentuin van het Sint-Antoniushof op zaterdag 20 mei. Iedereen uit de buurt en de bewoners van het zorgcentrum en de assistentiewoningen kunnen genieten van een gezellige namiddag. Zowel voor jong en oud is er animatie voorzien. Ook de innerlijke mens wordt versterkt, van aperitief over stoofvlees met frietjes naar een lekker vanilleijs met aardbeien. Als klap op de vuurpijl kan men dit jaar met een tombola terug een fiets winnen.  Nu nog duimen voor mooi weer en allen daarheen ! Voor verdere informatie neem gerust contact met de administratie van Uw organisatie.

Zaterdag 20 mei 2017 -Reserveren op voorhand hoeft niet.
info: Willeput Marc, woonassistent Antoniushof, 09 266 87 71.

Buurtbarbecue Rabot-Blaisantvest

Zin in leuke animatie, een lekkere buurtbarbecue en vooral veel gezelligheid op een sfeervolle locatie? Kom dan op donderdag 4 mei 2017 naar de binnenparking van Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22 in Gent.

Programma

 • vanaf 15.30 uur: animatie voor groot en klein
  Guapa Creations grimeert de kleinsten en tovert de liefste prinsesjes of de stoerste piraten tevoorschijn. U kunt een verzoeknummer aanvragen, een mop vertellen of een liedje zingen bij Radio Elio. Meedoen aan Manoeuvre Signature deel 2, proeven van Rabot op je Bord en komen snuisteren bij de weggeefwinkel behoren eveneens tot de mogelijkheden. En de voortmannen en – vrouwen van Villa Voortman verrassen u met een vrij podium.
 • 17-20 uur: smullen van de buurtbarbecue
  Er is keuze uit:

  • biologische worsten
  • halalvlees van slagerij Emre uit de Wondelgemstraat: kippebil, rundsbrochette en köfte
  • een veggieschotel: papillot van gemarineerde watermeloen, brochette, zoete patat …

We voorzien aparte barbecues voor het biovlees, halalvlees en de veggieschotel. De koks van Eetcafé Toreke bakken alles volgens de regels van de kunst. Er is ook een groentebuffet met verse groentjes, pastasalade, aardappelen in de schil … De salade en de kruiden komen van De Site.

Let wel: bij slecht weer barbecueën we in Eetcafé Toreke.
Inschrijven is nodig en kan tot uiterlijk 28 april!

Kom samen met uw buren, vrienden en familie langs en mis deze sfeervolle activiteit niet!
Alle info in de Buurtbarbecue-folder.
De buurtbarbecue is een initiatief van de Dienst Ontmoeten en Verbinden – Buurtwerk Rabot-Blaisantvest, samen met Eetcafé Toreke, Buurtcafé Barabot en tal van buurtorganisaties en stadsdiensten.

Vuurfeest

vuurfeeest

zaterdag 17 december van 17:00 tot 23:00
PROGRAMMA:

17:00 SPETTERENDE VUURSHOW – 17:30 LICHTVERHALEN VOOR GROOT EN KLEIN 18:30 + 19:30 DE VERHALENKAT – 20:30 MUZIKAAL AVONTUUR MET PHILIPPE TONNARD
DURFTOCHT IN HET DONKER – BAR – SOEP – GLÜHWEIN – OLIEBOLLEN / DAT WORDT GEZELLIG, JONG!

Camping Gaz

Camping Gaz – Feest mee in de Gasklokstraat!

Op zaterdag 17 september valt er veel te beleven in de onze straat. We maken de straat vrij zodat we alle plaats hebben om een danske te placeren (lindyhop) of te genieten van een streepje muziek. Pieter (van nr. 19) brengt zijn bandje Ellis mee! De VolleGas Race is een zot spel waarbij je moet klimmen, gooien en rollen om de eindmeet te bereiken. Voor wie liever wat wil relaxen, zijn er tuinzetels voorzien, waar je rustig kan babbelen en knabbelen. Kinderen kunnen experimenteren in het mobiel laboratorium én er is een uitdaging voor de hele straat: de groenste gevel! Samen gaan we voor 100 meter groen in de Gasklokstraat. Zeg niet dat we het niet gezegd hebben: dat gaat de max worden!

Boerenhof Feesten

Het wordt een mooie dag met een drankje, hapje, muziek & entertainment voor jong en oud op het Boerenhof. Van 14u tot middernacht.

Programma:
19u Groep tini (traditionele turkse volksmuziek)
20u30 Grandmaster Djaals &The Funk Engineers
+plaatjes door DJ Ball
—————–
14u-17u30 velokoers voor jong & oud
Tijdveldrit: kort parcours dwars door het boerenhof!
Zet de beste tijd neer & win! met je eigen fiets of leen één van ons. Prijsuitreiking om 18u
—————–
14u-18u weggeefwinkel. Schenk spulletjes en neem in ruil zelf ook iets mee.
—————–
14u-18u Vlaamse kermis. Voor de allerkleinsten. Kom en speel mee.
—————–
14u-16u30 Kindergrime door Asha
—————–
17u30 De Schoonsten Hof. Verkiezing van de mooiste moestuin & prijsuitreiking.
—————–
Bloemen- en kruidenverkoop door buurtwerk. Doorlopend bar + snacks
—————–
met dank aan
vzw jong / buurtwerk & samenlevingsopbouw gent
dit initiatief is gratis en publiek toegankelijk en gaat door
met medewerking van de Stad Gent, Cultuurdienst &
Artiest zoekt Feestneus

 

Sfeerverslag buurtbarbecue

Enkele foto’s van de geslaagde buurtbarbecue. Fotograaf: Anemie De Vos

Siciliaanse avond

Op zaterdag 21 mei kan je vanaf 19 uur in Eetcafé Toreke terecht voor een Siciliaanse avond.  De avond is een samenwerking tussen het eetcafé en Antico Sappore.  Om 19 uur is er een aperitiefje en atipasti.  Om 19.30 uur brengt Dirk iedereen in Sicilaanse sferen en geeft meer uitleg over de anti-maffiaprojecten op Sicilië.  Om 20 uur is er dan de keuze tussen heerlijke pasta’s.  De avond wordt afgesloten met een Sicilaans digestief en desserenbordje.  Dit alles voor slechts 25 euro per persoon.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan aan de kasse van het eetcafé of via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/1zRQwQSEBfRqfS9fILwgzOtyEFfNOimyhG0imUFO4LD0/viewform?c=0&w=1

Weggeefwinkel Rabot

Weggeefwinkel Rabot heeft een nieuwe plek. De verhuis is niet zo moeilijk: een paar containers verder. Deze keer een grijze container! Dit wordt gevierd op zaterdag 2 april van 10 uur tot 16 uur.  Gratis koffie en thee.  Breng gerust zelf een versnapering mee.

Wie langskomt, mag maximaal drie spullen uitkiezen en gratis meenemen naar huis.  Gerief binnenbrengen kan tijdens de openingsuren ter plekke.

Afspraak : grijze container op De Site, Elsstraat.

10253852_543619995817551_668011402989672545_n

 

Barabot

Barabot, het donderdags Rabotbuurtcafé, opent voor de eerste keer haar deuren! Eentje of tweetje drinken, babbelke slaan, gezellig wezen, streepje muziek meepikken? Bajagij! Allen welkom vanaf 19 uur, om 20 uur staan de mannen van Djurdjevak (www.djurdjevak.be) op het podium voor een sessie onvervalste gipsy-muziek. We gaan d’ervoor: donderdag 14 april, van 19 tot 23 uur > één adres: Barabot, Vlotstraat 22. In ’t Rabot tiens.

19 uur: Barabot opent voor de eerste keer haar deuren
20 uur: optreden Djurdjevak
23 uur: einde eerste Barabot. Tot de volgende donderdag!

Met de steun van Stad Gent – Cultuurdienst/Artiest zoekt Feestneus

Babbelsoep

Wtomates-soup-1329671-638x511e willen mensen samen brengen rond een gratis kom warme halal soep op zaterdag 6, 13 en 20 februari 2016, telkens van 10u30 tot 13u voor de kerk in de Wondelgemstraat. Hopelijk tot dan.

Dominicus, HuisvandeMens, Pakistaanse Moskee, Protestantse Kerk, Sint-Jozefparochie, Turkish Ladies

Indisch Vliegerfestival in eetcafé Toreke

1923757_1111385152228681_5497362084677582405_nOp zaterdag 16 januari vanaf 15u is er een Indische dag in eetcafé Toreke. Al even watertanden bij het Indisch buffet: Pakora met muntchutney, Chapati, Kruidige Indische salade,Veggie Korma, Bloemkool curry, brochette Tikka masala, Cumin rice, Vegetable cutlets, … . Voor meer informatie: zie ons Event: Indisch Vliegerfestival en Iedereen Welkom!

meer info: https://www.facebook.com/events/1504260409904743/