Barabot

Buurtcafé ‘Barabot’ (Vlotstraat 22) ontwaakt stilaan uit zijn zomerslaap. Vanaf volgende week vliegen ze er weer in. Met in augustus alvast het dit op het programma:

– 24 augustus: spelletjesavond
– 31 augustus: ijsjes en pannenkoeken

Barabot is telkens open van 19 uur tot 23 uur. Je kan er (vegetarische) spaghetti verkrijgen tot 21 uur.

Wil je je mee inzetten voor dit buurtcafé? Plan je er graag eens een leuke buurtavond of help je graag eens mee achter de bar? Laat het dan weten via buurtcafe.barabot@gmail.com of kom eens langs op een donderdag en spreek de barverantwoordelijken er over aan.

Barabot

Het is donderdagavond en het kriebelt om nog even buiten te komen? Maar waar naartoe? Naar Barabot, het buurtcafé in de Vlotstraat! Je kan er iets drinken, nieuwe buren leren kennen of een spaghetti eten.

Er staan heel wat activiteiten op het programma! Open iedere donderdag tussen 19 uur en 23 uur. Spaghetti te verkrijgen tot 21 uur.

  • 2 maart: café-avond
  • 9 maart: vanaf 20 uur filmavond ‘Broederlijk Delen in Burkina Faso’

Enkele korte filmpjes tonen je het dagelijkse leven in Burkina Faso. Met een regenseizoen van slechts 4 maanden is het er een uitdaging om voldoende voedsel te produceren. Enkele buurtbewoners zorgen die avond voor Afrikaanse hapjes.

  • 16 maart: spelletjesavond

Klassieke en nieuwe gezelschapsspellen voor speelvogels van 8 tot 88 jaar. Probeer ze uit met je vrienden of leer andere buurtbewoners kennen!

  • 23 maart: café-avond en brainstorm II burgerbudget
  • 30 maart : optreden ‘Pom du Jazz’ om 20.30 uur

Een Gents jazzcombo dat op zoek gaat naar bekende, maar geen plat gespeelde jazzklassiekers. Ze spelen Hot Jazz uit de jaren 20 en 30. De bezetting is eerder ongebruikelijk met o.a. ukeleles, plectrumbanjo, tuba, wasbord en zang.

11694908_1706944912924077_1030331011958416129_n

Spelletjesavond

Spelletjesavond
Elke 3de donderdag van de maand – vanaf 19 uur

in Barabot @ Eetcafé Toreke – Vlotstraat 22

x

Elke derde donderdag van de maand is het spelletjesavond in Barabot!
Breng je eigen spel mee of speel er eentje van het huis.
We hebben o.a. Mastermind, Pictionary, Vier op ‘n rij, Y€S, Stratego, Monopoly, Risk, De Kolonisten van Catan, Scrabble, Schaken, Dammen, Poker, Take 5! …  

Heb je suggesties voor een spel? Laat het ons zeker weten:  buurtcafe.barabot@gmail.com

Eerstvolgende spelletjesavond is op donderdag 22 december. Eetcafé Toreke serveert iedere donderdagavond tussen 19 uur en 21 uur een heerlijke (al dan niet vegetarische) spaghetti.

Toegang is gratis, iedereen altijd welkom!

Breng gerust vrienden en familie mee.

Les Tigresses Rouges

De prettig gestoorde dames van ‘Les Tigresses Rouges’ brengen de tijger in u naar boven met hun meerstemmig muzikaal cabaret in het Nederlands én het Frans. Hou je klaar voor een portie humor, muzikaliteit, absurditeit en verrassing van hoogstaande kwaliteit.

De roem van deze rosse tijgerinnen groeit snel over onze landgrenzen heen, maar op donderdag 10 november kan u ze nog helemaal gratis komen bekijken in Barabot, Vlotstraat 22.

De deuren gaan open om 19.00 uur, het optreden start om 20.30 uur.

De Domos collectie

Iedereen welkom op de feestelijke opening van ‘de Domos collectie’ op vrijdag 7 oktober om 18 uur.
Peter, Christian, Kurt, Johny, Sarah, Michel, Ignace, Stefaan en Sofie tonen jullie graag hun werken gedurende deze tentoonstelling die loopt tot en met 21 oktober, tijdens de openingsuren van Eetcafé Toreke.

 

 

Gasklokken

De indrukwekkende gasklokken op Tondelier (waarvan dit de binnenkant is) zijn archeologisch erfgoed en de enige twee die overblijven in Oost-Vlaanderen. Kom ze op 11 september bezoeken tijdens Open Monumentendag!

Gandante organiseert die dag drie gidstochten (om 10u, 13u en 15u). Inschrijven is verplicht en kan door te mailen naar info@gandante.be

Sauerkraut – Laura Vroom

Last van snelheidsduivels of sigarettenpeuken voor de deur?
Ergert u zich aan de buurvrouw of aan de wegenwerken?
Blijf er niet mee zitten! Spui nu uw gal in naam van de kunst!

Voor het theaterproject ‘Sauerkraut’ verzamelt Laura Vroom frustraties/irritaties/ergernissen uit het Rabot.  Aan de hand van de verzameling schrijft ze een monoloog die te zien is op het Kamernestperformance festival (23 -25 september). U kan uw frustratie mailen naar: theaterproject.sauerkraut@gmail.com.

Daarnaast is Laura ook op zoek naar plekken waar ik buurtbewoners kan ontmoeten en interviewen. Voor meer info: http://dassauerkraut.weebly.com/

De Propere Fanfare

Nieuwe show van De Propere Fanfare in Barabot!  Op donderdag 9 juni om 20.30 uur.  Buurtcafé Barabot zelf is die avond zoals gewoonlijk open tussen 19 uur en 23 uur.  Tot dan!

De Propere Fanfare?

Da’s een wijze bende, schoon en veel mensen. Muzikanten, content en elk op zijn instrument: klarinetten, gitaren, bassen, accordeons, dwarsfluiten, violen, xylofoon,mandoline, saxen, saz en hoddu, trompetten, trombones ook, tuba’s in verschillende maten. Ondersteund door een stevig meppende percussiegroep.

Hun muziek komt van alle kanten en uit alle hoeken en spleten. Eigen nummers in de meest uiteenlopende en verrassende stijlen en maten. Er wordt gezongen, tuupe te goare. En heel die bende, incluis de dirigent van ’t spel, staat geen twee seconden stil. Daar bovenop een ganse bende: dansers, jongleurs, acrobaten, clowns. Alles tegelijk eigenlijk. Dat springt, trappelt, rolt, bolt, gooit, smijt, zwiert en zwaait. Allemaal in kleur- en fantasierijke kostuums.

Meer dan 300 concerten speelde De Propere sinds ze in mei 2004 voor het eerst de straat op trokken. Buurtfeesten, stoeten, evenementen van allerlei slag, festivals klein en groter. In de Brugse Poort, in Gent, in de rest van Vlaanderen. In Frankrijk en Nederland. Met als kers op de taart gedenkwaardige concertreeksen in Spanje (2007), Wales (2009), Frankrijk (2011), Slovenië (2013) en Wallonië (2014).

Of zoals onze landgenoten het zo mooi kunnen zeggen: “Le passage de PROPERE FANFARE a beaucoup plu !!! Votre show a vraiment la pêche, c’est festif, coloré, rythmé et ça met le sourire sur toutes les bouches….peu importe la nationalité!”

Tous ensemble!
Tuupe te goare!

Spelletjesavond

 

Nu donderdag in Barabot, van 19 tot 23 uur: spelletjesavond!

Voor de sportievelingen onder jullie: van 19.30 uur tot 21 uur wordt er gefietst, elke donderdagavond is dat, vertrek en aankomst @ Barabot. Nadien wordt er in Barabot nagekaart. En dat mag je deze donderdag gerust letterlijk nemen.

The Man in Black

Op donderdag 12 mei staat er weer een extraatje op het programma van Barabot.  Het podium wordt dan ingenomen door niemand minder dan ‘The Man in Black’, met liedjes van… Johnny Cash!

De toegang is naar goede gewoonte gratis.  Op het einde van het optreden gaat de hoed rond voor een vrije bijdrage.

Barabot is open van 19 uur tot 23 uur.  Het optreden start om 20 uur.

Voor iedereen die zin heeft om op 12 mei vóór Barabot al in Eetcafé Toreke te vertoeven en dit in het gezelschap van andere Rabotbewoners en -sympathisanten: meer dan welkom op ‘Cités Cinés’ van 15.15 uur tot 17 uur, met aansluitend receptie.

Een kort eindproject van studenten sociale agogiek in het kader van het vak ‘Sociaal-cultureel werk & Samenlevingsopbouw’ wordt voorgesteld.  Naast een presentatie van hun werk hopen ze vooral ook de ruimte te creëren voor uitwisseling en gezamenlijk (al dan niet utopisch) denkwerk over samen(-)leven.

DAILY DOILIES open atelier voor Erfgoeddag (Verborgen Rituelen)

24 april @ Manoeuvre Kunstenplek

Hoe en waarom belandt een eenvoudig doekje op de tafel ? Door wie, waarom en hoe is het gemaakt ?  Maken wij dit nu nog ?  En waarom ?  Hebben ze een betekenis ?

In het atelier van Manoeuvre zoeken we de verschillende gebruikscontexten van doekjes uit aan de hand van een aantal waardevolle textielstukken uit de erfgoedcollectie van het CRKC en het Huis van Alijn.

Dagelijks leggen we textiele doekjes in ons huis op, onder, achter, voor of onder iets, om iets te beschermen, te verbergen, ter versiering of om te tonen, de aandacht te trekken.

Dit verborgen ritueel verschuift, verlegt, versterkt de aandacht van het object of het subject. In DAILY DOILIES* spelen we met subject en object en mixen verschillende archiefbronnen om nieuwe textiele vormen en gebruiken te ‘maken’.

* Een doily is een dekservet, oorspronkelijk gebruikt onder serviesgoed, om de tafel te beschermen en later om het huis te  decoreren.

Atelier Daily Doilies  : Kom met ons doilies haken, negbe’s appliqueren of breng je eigen erfstukdoekje mee en vertel je verhaal.  We fotograferen het en geven het een nieuwe context. Spring zeker eens binnen. 

Gratis. Alle leeftijden. Geen voorkennis nodig.

Op Erfgoeddag, zondag 24 apil, van 11u tot 17 u.

Waar : Atelier Manoeuvre Wondelgemstraat 71, 9000 Gen

Stationary Motion

VOLKSKEUKEN // EXPO // MUZIEKPERFORMANCES

————————————————————————————-

STATIONARY MOTION is een project waarin drie jonge kunstenaars een eigen interpretatie geven op het alledaagse, dit gebaseerd op hun eigen leefwereld.

Elk vertrekkend vanuit eigen discipline bieden ze met hun gepresenteerde werken een moment van fysieke stilstand aan, waarbij het motorisch denken resoluut in actie blijft. Deze gelegenheid biedt ruimte voor dialoog.

————————————————————————————-

Tijdens deze expositie functioneert de Minus One als ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers en buurtbewoners.

Kunst hoort toegankelijk te zijn voor iedereen, daarom begint het evenement begint met een gezellige VOLKSKEUKEN. (start: 19u00) Wij zorgen voor een lekkere maaltijd en iedereen is uitgenodigd om te komen tafelen (ook geschikt voor vegetariërs en veganisten)

OP = OP, dus wees tijdig!

Niet enkel de smaakpapillen worden verwend; naast de visuele worden ook auditieve prikkels aangeboden. Versier uzelf een drankje en geniet vanaf 21u van de MUZIKALE PERFORMANCES
Meer info hierover volgt.

LOCATIE:
Minus One – Opgeëistenlaan 455, 9000 Gent

————————————————————————————-

PROGRAMMA:

WOENSDAG 20/04/16
19u00- 20u30: VOLKSKEUKEN (OP = OP / veg*)
20u30: OPENING EXPO
21u00: MUZIEKPERFORMANCE (artiesten TBA)

DONDERDAG 21/04
13u00 – 19u00: EXPO

Barabot

Barabot, het donderdags Rabotbuurtcafé, opent voor de eerste keer haar deuren! Eentje of tweetje drinken, babbelke slaan, gezellig wezen, streepje muziek meepikken? Bajagij! Allen welkom vanaf 19 uur, om 20 uur staan de mannen van Djurdjevak (www.djurdjevak.be) op het podium voor een sessie onvervalste gipsy-muziek. We gaan d’ervoor: donderdag 14 april, van 19 tot 23 uur > één adres: Barabot, Vlotstraat 22. In ’t Rabot tiens.

19 uur: Barabot opent voor de eerste keer haar deuren
20 uur: optreden Djurdjevak
23 uur: einde eerste Barabot. Tot de volgende donderdag!

Met de steun van Stad Gent – Cultuurdienst/Artiest zoekt Feestneus

Glazuur Glazout Glazoet

Glazuur 407x578.BMP

Breng een leeg bord mee en vul het met motieven en patronen, of wat je maar wil.

Stapsgewijs zoeken we vanuit zachte materialen, zoals borduur- of breiwerkjes, naar een compositie op een bord.

Deze borden gaan de keramiekoven in en zo wordt het schilderwerk vastgelegd voor de komende maaltijden.

We sluiten deze werkperiode af met zelfgemaakte (of meegebrachte) lekkernijen.

Voor het vullen van de borden welkom op vrijdag 4, 11 en 18 maart van 14 tot 16u

Een smakelijk en gezellig feest op donderdag 24 maart om 15u

Een project i.s.m. KASK-studenten

Ruth, Catharina, Emma en Jonas

Manoeuvre, Wondelgemstraat 71

 

Babbelsoep

Wtomates-soup-1329671-638x511e willen mensen samen brengen rond een gratis kom warme halal soep op zaterdag 6, 13 en 20 februari 2016, telkens van 10u30 tot 13u voor de kerk in de Wondelgemstraat. Hopelijk tot dan.

Dominicus, HuisvandeMens, Pakistaanse Moskee, Protestantse Kerk, Sint-Jozefparochie, Turkish Ladies

Foto-tentoonstelling Dieren-rijk

De Vlotte Fotograaf,
een fotoclub uit de Gentse Rabotwijk
nodigt jullie uit op de feestelijke opening
van hun tentoonstelling met als thema:
DIEREN-RIJK

Met deze tentoonstelling willen zij op een creatieve en ludieke manier het recente werk van de fotografen tonen aan het grote publiek. De groep is een mooie “melange” van buurtbewoners en enthousiaste fotografen!

Vrijdag 19 februari 2016 om 18.00 uur
Eetcafé Toreke
Vlotstraat 22, 9000 Gent
Na de opening zal jullie een feestelijke receptie worden aangeboden.
Deze tentoonstelling is te bewonderen tot vrijdag 4 maart 2016.