Spekken, het smekkelijkste kindertheaterfestival… ook in Rabot-Blaisantvest

spekkenUitbureau Gent organiseert reeds voor de achtste keer het kindertheaterfestival ‘Spekken’ tijdens de kerstvakantie, elke dag kindertheatertheater voor peuters, kleuters en kinderen. Theater vanuit alle invalshoeken: poppentheater, muziektheater, maar ook over de grenzen heen…

Maar liefst 9 theatergezelschappen komen uit Nederland en ook is er een theatergezelschap uit Luxemburg. Ieder jaar hebben wij een 6000 tal bezoekers, gedurende 10 dagen.

Iedereen lust toch Spekken?

Of niet? Elk kind is welkom op ons kindertheaterfestival, daarom werken we met het Uitpas kansentarief voor alle voorstellingen, voor individuele bezoekers én voor groepen tijdens het Festival zelf.

Maar we gaan een stapje verder…

Vzw Free-Time organiseert, voorafgaand aan het festival ‘Iedereen lust Spekken’: drie woensdagnamiddagen een theatervoorstelling op locatie, zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Omdat we weten dat het niet evident is dat kwetsbare gezinnen altijd de weg vinden naar theater.

Deze voorstellingen worden exclusief verkocht aan verenigingen / personen die deze doelgroep een ‘warm’ hart toedragen.

Voor slechts € 1,80 per bezoeker bieden we een leuke theatervoorstelling aan. De voorstellingen zijn zodanig uitgekozen dat ze een breed publiek kunnen aanspreken en die gesmaakt kunnen worden door ieder kind! Ook ouders en grootouders zijn welkom!

In samenwerking met Bij de vieze gasten, Minus One, De Vierde Zaal en vzw Jong.

CIRCUSTHEATER POMPOM (NL) (3-12 jaar)

2 december om 14 uur – GENTBRUGGE: de Vierde Zaal (Driebeekstraat 2)

Circustheater Pompom betekent allround clownerie met een jarenlange ervaring.
Voor elke leeftijd zijn de voorstellingen spectaculair, zeer komisch, en vol magische momenten.
Niets ontbreekt uit het circusrepertoire: grote tovertrucks, hilarische clownsacts, jongleren, acrobatiek, diabolo, koorddans, figuurballonnen, en natuurlijk ook de nodige interactie met een enthousiast publiek.

THEATER HUTSEPOT “JANNEMAN” (5-10 jaar)
9 december om 14 uur – BRUGSE POORT: Bij de Vieze Gasten (Haspelstraat 31)

Een hilarische en bibber-spannende voorstelling, gebaseerd op Jan de Tovenaarsleerling waarin Jan op een dag een het wijze besluit neemt de wereld in te trekken, op zoek naar het geluk. Maar ja, waar vind je het geluk: in de lucht, op de grond, in het water, in het bos of in een klein hoekje? En hoe ziet het geluk eruit? groot, groen, klein of geel? De vragen razen door Jans hoofd, maar de tijd dringt en de nacht wordt zwart en koud …

De muziek en de geluiden maken de vertelvoorstelling zo mogelijk nog spannender en de liederen maken zorgen ervoor dat je moet meeleven.

CIRCUS HOETCHATCHOV “HET GROTE MINICIRCUS” (3-12 jaar)
16 december om 14 uur – RABOT: Minus One (Opgeëistenlaan 455)

De circusdirecteur rijdt een grote kar de piste in. Als hij de kar openklapt, uit elkaar haalt en uitvouwt blijkt daar plots een volledig circus te staan. Het publiek wordt uitgenodigd om de artiesten bij te staan. De kinderen laten Victor de Vliegende Kanonskogel door de lucht zweven, ze laten de olifanten salto’s maken, ze nemen het op tegen John de sterke man, laten de apen en honden dansen en nog zooooveel meer.

Het Grote Minicircus is een voorstelling gespeeld door 1 acteur/circusartiest, een 20tal kinderen uit het publiek en een berg knuffels.  Een kindershow waar ook de ouders volop van meegenieten!

Info en inschrijvingen

Meer info bij Elke of Jana (vzw Free-Time) via elke@freetime.be of 070 246 170

Inschrijven voor de voorstellingen is aan te raden, en kan via Uitbureau Gent (liefst met Uitpassen, maar kan ook zonder!) via 09 233 77 88 of aan de balie in de Veldstraat 82.

Kan je niet aanwezig zijn op een van deze voorstellingen? Geen nood, de Uitpas-korting voor kansentarief zijn ook van toepassing tijdens SPEKKEN welk doorgaat tijdens de kerstvakantie, in Tinnenpot. Het programma vindt u vanaf maandag 16 november op www.spekken.be (dit is dan wel verplicht met Uitpas)

Reacties zijn gesloten.