Oproep: kom mee nadenken met het Eetcafé Toreke over activiteiten over cultuur & eten uit verschillende landen

eetcafé3Beste buurtbewoner, buurtwerker, collega, creatieveling,

Eind vorig jaar bracht de postbode eetcafé Toreke goed nieuws …

In het kader van ‘Creëer je wijk! – Cultureel revitaliseren van stad en wijken 2014’ haalden we een subsidie binnen. Dit wil zeggen dat het Eetcafé nu over extra middelen beschikt om cultureel projecten op poten te zetten in, met, voor de wijk Rabot-Blaisanvest. Misschien spreekt het voor zich, maar we willen daarbij ‘eten’ centraal stellen.

We willen de inwoners uit de wijk te laten spreken. En dit via wat voor iedereen al even banaal als belangrijk is: ons voedsel. We willen per event rond een land werken. En daaraan het eten uit dat land en de culturele activiteiten uit dat land koppelen.

Bedoeling van dit alles? Samen verschillende culturen leren kennen en delen, gezamenlijk cultuur beleven en elkaar beter leren kennen. ’t Toreke wil zo een platform vormen: een ontmoetingsplaats en podium bieden aan iedereen uit de wijk. Concreet betekent dit dat we een vijftal culturele evenementen willen organiseren samen met de Rabotbewoners. Het lijkt ons zo’n vanzelfsprekende manier om elkaar beter te leren kennen.

Om al die mensen te vinden en samen te brengen, willen we met jullie de krachten bundelen.

We nodigen je graag uit in eetcafé Toreke op donderdag 26 februari om 17u.

Hopelijk tot dan! Geef een seintje of jullie kunnen komen, ok?

Het eetcafé Toreke team
Vlotstraat 22 te Gent(Rabot)
ann@eetcafetoreke.be

Reacties zijn gesloten.