De eetbare stad

‘Eetbare steden’ zijn momenteel een hot onderwerp. Er is een echte revolutie bezig in Gent en andere steden waar inwoners braakliggende terreinen, gemeenschapsgronden, daken en plantbakken van de stad opvullen met groenten en fruit. Het idee hierachter is dat kwalitatief voedsel essentieel is voor iedereen. Ook geeft het mensen een groter gevoel van eigenwaarde wanneer ze zelf voor hun eten en het eten van buurtgenoten instaan. Stadstuinen herstellen bovendien de sociale samenhang tussen mensen en gaan zo de verzuring tegen.
Ook in Gent schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond. In deze werkgroep van de Toekomstfabriek, een samenwerkingsverband van het Gentse middenveld, brengen we een aantal initiatieven in beeld waar men voedsel produceert met een sociale en ecologische meerwaarde. We zoomen in op een drietal praktijken: de zelfoogstboerderij Wijveld, de ecologische volkstuinen ’t Landhuis en de moestuinen van Samenlevingsopbouw op de Rabotsite. In de nabespreking staan we stil bij de problematiek van landbouwgrond in en rond steden en bij de meerwaarde van deze initiatieven voor het sociale weefsel in de stad. Je gaat naar huis met tips om zelf aan de slag te gaan.

Sessie : woensdag 14/01/2015 19:3022:30
Prijzen : gratis
Plaats : Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22

Reacties zijn gesloten.