Een nieuwe buurttuin in het Rabot

affiche opening april2 lijn

Bewoners uit de omgeving van de Gebroeders De Smetstraat/Witte Kaproenenplein in het Rabot hebben vaak geen tuin en zijn aangewezen op het groen rondom hun woning. In een buurtbeheerproject kunnen deze bewoners mee nadenken over én meewerken aan de aanpassing van dit groen.

Onder begeleiding van Samenlevingsopbouw vzw, de architecten van Studio Basta en de Stad Gent kreeg de buurttuin jaar na jaar verder vorm. Na 2 jaar hard werken is de buurttuin een feit.

De buurttuin mag gezien worden, er zijn diverse terrassen, zitelementen gebouwd. Er werden nieuwe bloemen, bomen en hagen gepland. Voor de hondenliefhebbers werd de losloopweide vernieuwd. Op vraag van de kindercrèche Tierlantuin werd een kippenren gebouwd, de kindjes kunnen onder begeleiding mee op zoek naar de eitjes. Wekelijks is er een ploeg vrijwilligers en een 2 tal klassen van school Kompas die zich inzetten om de buurt proper te houden.

De buurttuin kon echter niet gerealiseerd worden zonder de vele vrijwilligers die zich ingezet hebben, ze hebben letterlijk en figuurlijk weer en wind doorstaan om de buurttuin tot een goed eind te brengen.Om de vele helpende handen te bedanken nodigen we U uit op de officiële opening die doorgaat op zaterdag 27 april van 14u tot 18u. 

Reacties zijn gesloten.