Proficiat aan het kinderdagverblijf uit het Rabot!

tierlantuinKinderdagverblijf Tierlantuin wint de Evens Prijs voor Vredeseducatie 2015.

Een onafhankelijke jury van internationale experten koos begin april unaniem het Gentse kinderdagverblijf Tierlantuin uit een shortlist van 14 projecten uit gans Europa. De prijs wordt op 22 oktober 2015 uitgereikt in De Loketten van het Vlaams Parlement in het kader van de Conflict Matters conferentie die dit najaar georganiseerd wordt door de Stichting Evens. Alle andere kandidaten die de shortlist haalden worden tevens uitgenodigd voor een uitwisselingsmoment om ervaringen en praktijken met elkaar te delen. 

De Stichting Evens ging voor deze editie van de tweejaarlijkse Europese prijs gericht op zoek naar initiatieven en praktijken die sociale vaardigheden van kinderen jonger dan zes stimuleren en versterken. 

De jury loofde in het bijzonder de zichtbaarheid en toegankelijkheid van Tierlantuin in de buurt Rabot, de sterke samenwerking met ouders én de buurt alsook de dagelijkse en vanzelfsprekende omgang met diversiteit die zich o.m. vertaalt in het werken met andere talen, een diverse personeelsbezetting etc. Volgens de juryleden is het precies die impliciete, geïntegreerde aanpak waar dit kinderdagverblijf voor staat die de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij baby’s en peuters kan bevorderen.
Het kinderdagverblijf ontvangt een geldsom van €25.000 waarvan een deel zal gebruikt worden om hun visie en praktijk te delen met collega’s uit andere Europese landen. 

Voor meer info over de laureaat klik hier.

Reacties zijn gesloten.