Blaisantvestival op zaterdag 13 september

Blaisantvest_A3_HROp zaterdag 13 september vindt de derde editie van het Blaisantvestival plaats. Het Rabotpark langs de Opgeëistenlaan wordt omgetoverd tot een gratis festival voor jong en oud. Op het festival staan sport, spel, muziek en ontmoeting centraal.

Voor kinderen en jongeren valt er vanaf 14u heel wat te beleven. Spelen kan naar hartenlust op de speeltuigen in het park, de kidscorner, het springkasteel, en ook de Pretkamjonet is van de partij! Kinderen kunnen zich uitleven met afval in Ten Afval!: er is een afvalkanon, ballenkraam en een workshop creatief met kranten

Voor jongeren staat skaten en graffiti in de kijker. Er is een graffiti demo en “game of skate”door Kapow. Wie liever voetbalt, kan zich in het park uitleven met een wedstrijdje mini-voetbal in bumperballs. Spektakel verzekerd! Er staan ook dans-, theater- en breakdance workshops op de agenda. De echte durvers kunnen zich wagen aan de mobiele klimmuur van 7,5 meter hoog.

Bewoners die het tegen elkaar willen opnemen, kunnen zich inschrijven voor het Viking Kubb en Petanque toernooi. Inschrijven hiervoor kan aan het onthaal op het Blaisantvestival tot 15u.

Aan het jongerenontmoetingscentrum Minus One wordt een bar en terras voorzien met drank en hapjes. Dit alles wordt omkaderd met muziek en enkele optredens van Grup Ibidiclar, MistaMatt (DJ), Studio 45 (DJ), en vanaf 18u Majestic Twelve (Funk), Compagnie Amai (improvisatie theater), en Seekaman (Reggae).

Iedereen is welkom op het gratis evenement van 14 tot 21uur.

Wijzigingen en updates in het aanbod kan u volgen via Facebook ‘Blaisantvestival’ (https://www.facebook.com/events/1473515052926193/)

Het Blaisantvestival is een samenwerking van Buurtwerk Rabot Blaisantvest van Stad Gent, Gebiedsgerichte Werking Stad Gent, Jeugddienst Stad Gent, vzw Jong, vzw Anamma, Kapow, Minus One vzw, Larf!, Victoria Deluxe, Danswijzer, Eetcafé Toreke, en de Plezante Doeners. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Wijk aan Zet en Alles Kan.

 

 

Hopelijk tot dan

Reacties zijn gesloten.