OVER DE BRUG en BRUBBRUNCH

Over De Brug is een textielproject met Eveline Keijser en Made By Oya

Artistieke projectweek
Eveline Keijser laat zich inspireren door fijne handwerktechnieken. Zo werkte ze eerder met de techniek van ‘frivolité’, een vorm van klassieke kant waarbij fijn garen met een spoeltje wordt geknoopt. Deze techniek blijft veelal gedoemd tot het sieren van klassiek textiel, terwijl de complexiteit ervan veel meer in haar mars heeft. Keijser haalt de techniek uit haar comfortzone door met zware scheepstouwen krachtige, driedimensionale objecten te knopen.
Met Made by OYA en Eveline gaan we het onderzoek aan met de oya-techniek, de frivolité en andere knooptechnieken. De anders zo fijne en kleine technieken worden met robuust scheepstouw uitgedaagd. Uiteindelijk wordt er naar objecten toe gewerkt voor op de brug brunch.
Deze projectweek staat open voor iedereen en is gratis. Je kan inschrijven via chris@rocsa.be of 0495/700 224.
Wanneer? Op maandag- en woensdagavond van 18u30 tot 21u. woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16u.
Wondelgemstraat 73, 9000 Gent

Brug Brunch
Op zaterdag 24 mei kan je komen brug brunchen: we plaatsen de gemaakte objecten op de brug en kijken uit op wat ons voorbij gaat. Wees welkom om te zitten, eet iets mee en zet met Oya het knopen verder.

Waar en wanneer? Op zaterdag 24 mei van 11u tot 14u op de oude voetgangersbrug van de Wondelgemstraat naar de Frans van Ryhovelaan.

Reacties zijn gesloten.